Weinig Powermat 700 Weinig

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700

Kratek opis

Weinig Powermat 700: nova generacija skobljanja in profiliranja

Štiristranski skobeljni stroji serije Powermat so v letu 2004 naznanili novo ero skobljanja in profiliranja. Weinig Powermat 700 predstavlja naslednjo generacijo, ki jo odlikuje novodoben sistem posluževanja. Rezultat je izjemna fleksibilnost: kratki časi nastavljanja stroja in veliko udobje. Vse, kar zahteva današnji trg štiristranskega skobljanja in profiliranja.

Želite ponudbo?

Pošljite nam povpraševanje, z veseljem vam bomo pripravili ponudbo, prilagojeno vašim potrebam.

Enostavno upravljanje

Enostavno upravljanje

Nastavitev stroja mora biti hitra in enostavna. Skobeljni stroj Powermat 700 odlikuje hiter in uporabniku prijazen dostop v notranjost stroja. Vse potrebne nastavitve je možno izvesti s sprednje strani. S tem povečate varnost in prihranite na času!

Ogromen prihranek na času

Ogromen prihranek na času

Ena glavnih prednosti koncepta skobeljnega stroja Powermat 700 je v zmanjšanju časa nastavitve stroja na minimum. Vse to je mogoče doseči z dodatno opremo, kot je npr. sistem vpenjanja orodja Power Lock. Z njim lahko dosežete popolno fleksibilnost skobeljnega stroja, saj vam tudi pogosta menjava orodja ne bo zmanjšala učinkovitosti proizvodnje.

Visoka natančnost ponovne izdelave profilov

Visoka natančnost ponovne izdelave profilov

Če je bil profil na štiristranskem skobeljnem stroju že enkrat narejen in shranjen, ga lahko v vsakem trenutku ponovno prikličemo – to nam precej olajša delo ter zmanjša čas za nastavljanje stroja, kar pomeni tudi večjo varnost za osebo, ki dela na stroju, saj je riziko, da pride do napake, minimalen.

Izjemna kakovost površine

Izjemna kakovost površine

Skobeljni stroj Powermat 700 zagotavlja usklajeno delovanje stroja in orodij. Od kakovostnega podnožja iz sive litine do miznih plošč in vreten, Weinig predstavlja optimalno kakovost obdelave. Proces obdelave zaradi tega teče bolj gladko, kar se odraža v kakovosti površine obdelovancev in zagotavlja natančno proizvodnjo profilov.

Možne razporeditve vreten

Možne razporeditve vreten

Na razpolago imamo štiri različne razporeditve vreten, s petimi do sedmimi vreteni, vsaka razporeditev pa se lahko na koncu dogradi še z univerzalnim vretenom.

S 7.000 vrtljaji vreten v minuti (opcija 8.000 vrtljajev) skobeljni stroj Powermat 700 nudi še več zmogljivosti, torej še več dolžinskih metrov dnevno pri isti kvaliteti površine.

PowerLock orodje

PowerLock orodje

Ob prihodu na tržišče je bil senzacija, danes pa je ustaljen povsod, kjer se zahteva kakovost: originalni vpenjalni sistem za orodje PowerLock. Kompaktno glavo orodja je mogoče povsem enostavno zamenjati. Tako preprosto deluje PowerLock: orodje sprostite s pritiskom na tipko in ga odstranite. Vstavite novo orodje in ga s pritiskom na tipko vpnete. Končano. Hitreje in udobneje kot z Weinigovim sistemom PowerLock menjava orodja ni mogoča pri nobenem drugem štiristranskem skobeljnem stroju. Z orodjem PowerLock lahko podvojite število dolžinskih metrov na dan, bistveno zmanjšate stroške po posamičnem obdelovancu in skrajšate dobavne roke. Preprosto s pritiskom na tipko!

PowerCom Plus sistem

PowerCom Plus sistem

S PowerCom Plus sistemom in motorno krmiljenimi osmi pa lahko štiristranski skobeljni stroj Powermat 700 nadgradimo do CNC krmiljenega stroja.  S PowerCom Plus sistemom je možno upravljanje več strojev, upravljanje orodij in profilov, optimiranje proizvodnje in naročil, upravljanje uporabnikov in še več. S programsko opremo lahko upravljate do 10.000 podatkov profilov in orodja.

Upravljanje s profili in orodji: v krmilniku imamo vse pomembne podatke o profilih in za njihovo izdelavo potrebnih orodij – vključno z njihovimi slikami. S tem lahko krmilnik pozicionira vretena po zamenjavi orodja v roku 10 sekund v pravo pozicijo. Tudi prva letev, ki pride iz stroja, ima pravilen profil. Skobeljni stroj je tako maksimalno izkoriščen, znaten pa je tudi prihranek na lesu za vzorce.

Zajetje podatkov proizvodnje: s krmilnikom lahko spremljamo porabo časa za efektivno delo, porabo časa za nastavljanje stroja, izgube časa zaradi pomanjkanja lesa, prekinitev dela zaradi odmora, prekinitve zaradi drugih organizacijskih ukrepov, …  To statistiko lahko spremljamo samo za en delovni nalog ali pa za določeno časovno obdobje. S tem pridemo do zanesljivih podatkov o stanju organizacije proizvodnje v obratu. Možna je registracija posamičnih posluževalcev stroja. S tem imamo tudi odličen pregled storilnosti posameznikov in eventuelno ponavljanje prekinitev pri njih. Vsakemu lahko dodelimo različne pravice dostopa in spreminjanja podatkov.

Orodje mora na brušenje: za vsako orodje je možno definirati njegovo vzdržljivost glede na vrsto obdelovanega lesa. Eno orodje lahko uporabljamo za izdelavo različnih profilov in vrst lesa. Vendar PowerCom pozna vse uporabe določenega orodja. Tako nam PowerCom javi, kdaj mora iti določeno orodje na ostrenje.

Vzdrževanje stroja:  krmilnik nam javlja potrebna kontrolna in vzdrževalna dela na stroju. Vključno s sliko aktualnih mest na stroju in opisom aktivnosti. Nihče ne more reči, da za te aktivnosti ni vedel. Ker morate najprej potrditi, da veste za aktivnosti in šele nato je možno nadaljnje delo.

Kontrola iz pisarne: krmilnik PowerCom je možno povezati s PC-jem v pisarni. Od tam lahko kontrolirate vse zgoraj naštete aktivnosti. Lahko pa tudi v obratni smeri pošiljate delovne naloge za štiristranski skobeljni stroj Powermat.

Utorjena miza

Utorjena miza

Z Weinigovo utorjeno mizo je možno zanesljivo in precizno voditi kratke in krive obdelovance skozi skobeljni stroj. Uporablja se tudi pri doseganju optimalnega lepilnega spoja in drugih specifičnih področjih.

Prednosti uporabe utorjene mize:

  • perfektna paralelnost in ravnost obdelovancev
  • površina, primerna za lepilni spoj (širinsko lepljenje masivnih plošč)
  • idealna rešitev za izdelavo masivnega parketa

Mobilno vreteno

Mobilno vreteno

Na Weinigovih PowerLine skobeljnih strojih je mobilno vreteno izvrstna pomoč pri skobljanju različno širokih obdelovancev - npr. pri proizvodnji širinsko lepljenih plošč, stopnic, krst ipd.

Na poravnalni mizi se avtomatsko izmeri širina obdelovanca, levo vreteno pa se avtomatsko postavi na ustrezno pozicijo in v prehodu poskoblja obdelovanec z največjih možnim izkoristkom.

Upravljanje mobilnega vretena poteka preko krmilnika PowerLine skobljenega stroja.

Pritisna rolka, premikajoča se z levim vretenom

Pritisna rolka, premikajoča se z levim vretenom

Pnevmatski pritisni elementi zagotavljajo natančno vodenje obdelovanca skozi stroj. Zaradi tega je zelo pomembna pravilna nastavitev. Zaradi tega pritisna rolka, ki se premika z levim vretenom, ponuja pomembno prednost. Nastavitev pritisne rolke za določeno orodje je potrebno samo enkrat, kar drastično zmanjša čas nastavitev.

Skobljanje in profiliranje

Poravnavanje, izdelava brazde, skobljanje na določeno širino in debelino, poleg tega pa še profiliranje – vse to naredi Weinigov štiristranski skobeljni stroj v enem samem delovnem prehodu.

Hitrejše in boljše skobljanje ter profiliranje je komaj predstavljivo. Več kot 80.000 Weinigovih skobeljnih strojev po svetu pa nas je postavilo v vlogo vodilnega v tej panogi.

Tako imamo na razpolago skobeljni stroj za vsak tip proizvodnje in velikost obrata - od malih začetnih modelov do visokozmogljivih strojev za največje zahteve skobljanja in profiliranja . Vsi pa se odlikujejo z odlično površino obdelave, zmogljivostjo in minimalnim časom nastavljanja.

Specifične programske in inteligentne sistemske rešitve prinašajo še dodatne prednosti in izboljšujejo celotno organizacijo okoli skobeljnega stroja.


Galerija


Proizvodnja oken

Proizvodnja oken

Vseeno, ali je serija majhna ali velika. Ekonomičnost pri proizvodnji oken se začne že pri štiristranskem skobljanju. Z Weinigom bodo smernice vedno prave. Kot izkušen specialist za kompleksne naprave za izdelovanje oken vemo, kakšen mora biti rezultat za dobičkonosnost.

Zaradi tega lahko na svojem štiristranskem skobeljnem stroju polega ravnega skobljanja lepljencev izdelujete tudi vse letvice, ki jih potrebujete pri izdelavi oken. Seveda s fleksibilnostjo, ki popolnoma zadovoljuje vedno večje zahteve pri okenskih sistemih. Ta potencial vaš štiristranski skobeljni stroj povezuje s prednostmi, kot so minimalni časi nastavljanja stroja, krajši časi obdelave in odlična povezanost z okenskim centrom. Bolj ekonomično ne gre.


Proizvodnja palet

Proizvodnja palet

Evro paleta je postala nepogrešljivo orodje pri prevozu blaga. Kot posledica tega je postala proizvodnja palet zanimiv tržni segment. Kljub vsemu pa les za palete ni samo poskobljan na štirih straneh, temveč je potrebno narediti tudi posnete robove, zaradi katerih viličar lažje pobere paleto. 

Weinig ponuja zelo učinkovito rešitev za proizvodnjo palet, in sicer numerično krmiljeno vskočno vreteno, ki istočasno s štiristranskim skobljanjem izdela še posnete robove na potrebnih mestih. Osnova za to so zelo natančne meritve. Parametre posnetega roba, dolžine in lege obdelovanca definira delavec na stroju. Weinigova rešitev s točnimi meritvami in vskočnim vretenom zagotavlja, da imajo vsi posneti robovi enako dolžino in so v enakem položaju na obdelovancu. Na ta način Weinig izpolnjuje vse zahteve za proizvodnjo visokokakovostnih palet na ekonomičen način.