Weinig OptiControl Weinig

Weinig OptiControl

Kratek opis

Stroj za optično merjenje orodja Weinig OptiControl omogoča hitro in natančno nastavljanje s pomočjo natančno izmerjenih orodij.

Novi profili in nabrušena orodja zahtevajo novo pozicioniranje orodij v samem stroju, če želimo doseči natančne mere profila. Če mere orodja niso poznane, je to časovno in materialno potratno opravilo, ki mora biti opravljeno neposredno na stroju. S pomočjo izmerjenih orodij je lahko ta proces odpravljen oziroma prestavljen v orodjarno.

Meritve orodja se lahko opravi mehansko prek odčitavanja konture ali s pomočjo optične meritve brez dotika. Optični postopek merjenja orodja nudi možnost povečave, zaradi česar je natančnejši in tudi bolj ekonomičen. Ko so mere orodja in profila poznane, je stroj lahko pozicioniran brez dragega preizkušanja.

Merjenje orodja je nujno potrebno, če želite skrajšati čas nastavitve, proizvajati fleksibilno in odpraviti nepotrebno porabo materiala!

Weinig OptiControl: merjenje vseh orodij brez dotika. OptiControl vam za vsa orodja, naj gre za konvencionalna orodja (z luknjo), PowerLock ali hydro orodja, ponuja možnost optičnega merjenja. Tako dobite natančne vrednosti orodja, ki jih enostavno posredujete na stroj, s tem pa postane nastavitev stroja otročje lahka.

Zahvaljujoč 20-kratni optični povečavi nam merjenje uspe z največjo preciznostjo. Ugotovljenim meram orodja le še dodamo mere profila in že imamo natančno nastavitveno vrednost stroja.

S pomočjo PC-ja in krmiljenja PowerCom lahko ta postopek še poenostavimo. Podatke lahko online preko mreže pošljemo do skobeljnega stroja, tako da tudi papir ni več potreben. Poleg tega lahko v krmilnik PowerCom shranimo prav vse nastavitvene vrednosti posamičnih profilov.

… obvezno za perfektno pripravo dela! V kombinaciji s strojem za izdelovanje profilnih šablon, brusilnim strojem Rondamat in skobeljnim strojem je pravi ubijalec za skrajšanje časa nastavljanja!


OptiControl PowerCom

OptiControl PowerCom

Omogoča:

  • merjenje orodij brez dotika
  • shranjevanje vseh izmerjenih orodij
  • vpisovanje novih profilov
  • online pošiljanje podatkov do strojev preko mreže
  • optimiranje naročil

Podobni izdelki