Weinig ProfiRip 450 Weinig

Večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip 450

Ključne prednosti stroja

Weinig ProfiRip 450 – večlistna krožna žaga z do 4 pomičnimi žaginimi listi za optimalen razrez lesa

  • Optimalna kakovost razreza
  • Do 4 pomični žagini listi
  • Kratki časi nastavitev
  • Visoko področje zmogljivosti
  • Široka možnost uporabe
  • Robustna konstrukcija
  • Dolga življenjska doba

Kratek opis

Weinig ProfiRip 450 – večlistne krožne žage za najvišje zahteve moderne proizvodnje. Idealne za razžagovanje obdelovancev do višine 160 mm. Izjemna fleksibilnost in optimalna predelava lesa z do 4 pomičnimi žaginimi listi, širina razžagovanja v enem prehodu znaša 450 mm, transport obdelovancev s pogonskimi valji za hitrosti pomika večje od 120 m/min. Fleksibilnost in produktivnost.

Do 4 pomični žagini listi

Do 4 pomični žagini listi

Premični žagini listi: brezmejna fleksibilnost

Spreminjajoče se širine desk, različne kakovosti lesa in napake v lesu z le fiksnimi žaginimi listi povprečno kar 8% manjši izkoristek lesa. Tehnologija pomičnih žaginih listov RaimannLine nasprotno poskrbi za racionalen izkoristek surovine.

S tako optimiziranim izkoristkom lesa odločilno zmanjšate vaše stroške materiala in skladiščenja. Kajti optimiranje razreza lesa pomeni minimiziranje stroškov.

Skoraj neomejene možnosti kombiniranja fiksnih in pomičnih žaginih listov polega tega odločilno povečajo fleksibilnost vaše proizvodnje in omogočajo just-in-time proizvodnjo po naročilu.

Prizmatična vodila

Prizmatična vodila

Zanesljiv transport desk je odločilen predpogoj za optimalen izkoristek lesa, dolgo življenjsko dobo žaginih listov in visoko produktivnost pri večlistnih krožnih žagah.

Obojestranska prizmatična vodila skrbijo za popolnoma ravno vodenje verige.

SafetyPlus

SafetyPlus

SafetyPlus: maksimalna varnost pri delu

SafetyPlus zagotavlja maksimalno varnost pri razžagovanju z večlistnimi krožnimi žagami. Patentirani zaščitni sistem iz kevlarja in poliuretana nadgrajuje obstoječe kovinske zaporne kline pred povratnimi udarci. Področje razžagovanja je tako popolnoma zaprto.


Quickfix

Quickfix

Quickfix: hitro nastavljanje žaginih listov brez orodja

Tako hitro, enostavno in komfortno kot s patentiranim Quickfix sistemom še niste nastavili nobene večlistne krožne žage.

Vse je opravljeno v izredno kratkem času: hidravlično vpete žagine liste lahko enostavno sprostite z roko, med liste vstavite vzorčni kos lesa z želeno širino, premaknete po žagalni osi in zategnete matico. Narejeno. Brez natične puše, brez distančnih obročev, brez orodja.


TimberMax 5.0

TimberMax 5.0

Program TimberMax na večlistni krožni žagi še nadgrajuje zmožnosti programa RipAssist. Poleg čistega optimiranja po širini omogoča še optimiranje po kvaliteti, po ceni in po številu kosov. TimberMax zajema vse podatke proizvodnje in tako vodi celotno statistiko razreza, kar omogoča tudi kontrolo dobavitelja surovine.

Sistem pomika s transportnimi valji

Sistem pomika s transportnimi valji

Na voljo sta dve možnosti transporta obdelovancev za optimalno prilagoditev večlistne krožne žage ProfiRip vašim potrebam.  Za optimalno kakovost razreza vam je na voljo preizkušen in zaupanja vreden Weinigov sistem s pogonsko verigo in prizmatičnimi vodili.

Alternativno lahko ima ProfiRip namesto pogonske verige sistem pomika s transportnimi valji, kadar gre za hitrosti pomika nad 120 m/min. 20 desk ali več v minuti ne predstavlja nobene ovire več.