Powercom Plus sistem za krmiljenje skobeljnih strojev

S PowerCom Plus sistemom in motorno krmiljenimi osmi lahko štiristranski skobeljni stroj nadgradimo do CNC krmiljenega stroja.

Powercom Plus sistem za krmiljenje skobeljnih strojev

S PowerCom Plus sistemom je možno upravljanje več strojev, upravljanje orodij in profilov, optimiranje proizvodnje in naročil, upravljanje uporabnikov in še več. S programsko opremo lahko upravljate do 10.000 podatkov profilov in orodja. Krmilni sistem ja na voljo pri vseh skobeljnih strojih Powermat serije (ogled produktov).

Njegove največje prednosti:

  • Upravljanje s profili in orodji: v krmilniku imamo vse pomembne podatke o profilih in za njihovo izdelavo potrebnih orodij – vključno z njihovimi slikami. S tem lahko krmilnik pozicionira vretena po zamenjavi orodja v roku 10 sekund v pravo pozicijo. Tudi prva letev, ki pride iz stroja, ima pravilen profil. Stroj je maksimalno izkoriščen, znaten pa je tudi prihranek na lesu za vzorce.
  • Zajetje podatkov proizvodnje: s krmilnikom lahko spremljamo porabo časa za efektivno delo, porabo časa za nastavljanje stroja, izgube časa zaradi pomanjkanja lesa, prekinitev dela zaradi odmora, prekinitve zaradi drugih organizacijskih ukrepov, …  To statistiko lahko spremljamo samo za en delovni nalog ali pa za določeno časovno obdobje. S tem pridemo do zanesljivih podatkov o stanju organizacije proizvodnje v obratu. Možna je registracija posamičnih posluževalcev stroja. S tem imamo tudi odličen pregled storilnosti posameznikov in eventualno ponavljanje prekinitev pri njih. Vsakemu lahko dodelimo različne pravice dostopa in spreminjanja podatkov.
  • Orodje mora na brušenje: za vsako orodje je možno definirati njegovo vzdržljivost glede na vrsto obdelovanega lesa. Eno orodje lahko uporabljamo za izdelavo različnih profilov in vrst lesa. Vendar PowerCom pozna vse uporabe določenega orodja. Tako nam PowerCom javi, kdaj mora iti določeno orodje na ostrenje.
  • Vzdrževanje stroja:  krmilnik nam javlja potrebna kontrolna in vzdrževalna dela na stroju. Vključno s sliko aktualnih mest na stroju in opisom aktivnosti. Nihče ne more reči, da za te aktivnosti ni vedel. Ker morate najprej potrditi, da veste za aktivnosti in šele nato je možno nadaljnje delo.
  • Kontrola iz pisarne: krmilnik PowerCom je možno povezati s PC-jem v pisarni. Od tam lahko kontrolirate vse zgoraj naštete aktivnosti. Lahko pa tudi v obratni smeri pošiljate delovne naloge za štiristranski skobeljni stroj Powermat.

Iz naše ponudbe:

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Weinig Powermat 2400
Weinig Powermat 2400

Štiristranski skobeljni stroj za industrijsko proizvodnjo z visokimi kapacitetami

Weinig Powermat 2400 SP
Weinig Powermat 2400 SP

Stroj za tankorezno horizontalno razžagovanje.

Nazaj na seznam