Weinig OptiCut 450 Weinig

Pretočni optimirni čelilnik Weinig OptiCut 450

Kratek opis

Serija Weinig OptiCut 450

Donosno čeljenje je zagotovljeno z visokonatančno serijo pretočnih optimirnih čelilnikov DimterLine OptiCut 450. Široka izbira modelov, od preprostih do avtomatskih rešitev. Podajanje, pozicioniranje, čeljenje in sortiranje pri neverjetni hitrosti in z odličnim izkoristkom. Moderna industrija potrebuje visoko učinkovite koncepte – pri dolžinskem razrezu, izrezu napak in optimizaciji. Serija OptiCut 450 ni samo najhitrejša, ampak je tudi zanesljiva, varna, natančna in prijazna uporabniku. Ko je stroj enkrat nastavljen, je že takoj profitabilen in z njim lahko čelite brez prekinitve – stroji vodilne tehnologije DimterLine.

OptiCut serija ponuja inovativen razvoj in dizajn čelilnikov z najsodobnejšo tehnologijo za nadzor in sodobno programsko opremo – vse na enem mestu. Zaradi izjemne kapacitete je smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala, Weinig skener (link) za prepoznavanje napak kot tudi OptiCut Stacker (link) za avtomatsko zlaganje razrezanih kosov. Ker vemo, da ima vsaka proizvodnja svoje posebnosti, vam Weinig ponuja več - rešitve, ki so natančno prilagojene vašim potrebam. Profitirajte z Weinigovimi izkušnjami v strojegradnji in izkušnjami njihovih ekspertov v razvojnem oddelku. Tako stroji, kot krmiljenje in software so bili razviti v Weinigu.

Inovativen koncept najboljših modelov serije OptiCut 450 DimterLine omogoča hitrosti do 550 m/min!

Dinamičen, natančen in učinkovit razrez

Dinamičen, natančen in učinkovit razrez

Široki podajalni valji zanesljivo vodijo les. Ker so spodnji valji vgrajeni globoko v mizo stroja, se kratki kosi ne prevračajo in razrez je pravokoten in natančen. Posamično krmiljeni pritisni valji z zgornje strani ustvarjajo potreben pritisk za hitro in precizno pozicioniranje brez korekturnih pomikov, ki bi zmanjševali učinkovitost stroja. Pritisni valji se spustijo navzdol šele po začetku deske, zato ne prihaja do vibracij in obrabe. Močan pogonski agregat zagotavlja veliko in trajno zmogljivost. Ker je hod žage izredno hiter, stroj dosega veliko dnevno produktivnost.

VarioSpeed pomik: neprekinjeno dovajanje letev

VarioSpeed pomik: neprekinjeno dovajanje letev

OptiCut z VarioSpeed pomikom: čeljenje brez prekinitve zaradi neprekinjenega dovajanja

Nihče ne želi za stroj plačati več, kot je potrebno. OptiCut že v svoji osnovni izvedbi nudi izjemno zmogljivost. Da bi jo v celoti izkoristili, inteligentno krmiljeni sistem Vario Speed zmanjša razmak med dvema deskama na najmanjšo možno mero. Zato se oskrba stroja z lesom vrši neprekinjeno in stroj tako deluje še bolj gospodarno.

Večji dobiček in večja preglednost

Večji dobiček in večja preglednost

Upravljanje čelilnikov OptiCut poteka preko zaslona na dotik OptiCom. Programska oprema skrbi za optimalen izplen in s tem za največji možen dobiček. Čeljenje na fiksne dolžine, izrez napak v lesu, optimiranje – zaradi optimiranja lahko pri odpadku prihranite 8% ali več. Zato se investicija v OptiCut izplača že v kratkem času.

To napredno rešitev je mogoče integrirati v računalniški sistem podjetja. S tem se poveča preglednost pri nabavah lesa in ugotavljanju produktivnosti na podlagi vodenja statistike o proizvodnji.

Inteligentno krmiljenje žaginega lista - čisti rez in minimalne iztrganine

Inteligentno krmiljenje žaginega lista - čisti rez in minimalne iztrganine

Z nadzorovanim izhodom žaginega lista iz obdelovanca se iztrganine zmanjšajo na minimum. Druge faze čeljenja pa so optimirane na čim večjo zmogljivost stroja. Pri odpadku ali kakovosti obdelovancev, za katero iztrganine niso velikega pomena, se čeljenje lahko vrši pri polni hitrosti.

Brezhibno avtomatsko sortiranje

Brezhibno avtomatsko sortiranje

Pri sortiranju ob veliki zmogljivosti čeljenja je hitro ločevanje odpadka od dobrih delov velikega pomena. Zato je Dimter s patentiranim jaškom za odpadek ponudil zanesljivo rešitev za vse žage iz serije OptiCut 450. Zanesljivo sortiranje poveča pretok v proizvodnji.

Neposredno v stroju je nameščen inteligentno krmiljeno jašek za odpadek. Jašek je natančno prilagojen zmogljivosti stroja pri čeljenju. Ločevanje odpadka od dobrih kosov je zanesljivo, zato ni težav pri razvrščanju in nadaljnjih obdelovalnih korakih. Večstopenjski sistem lahko tudi daljše odpadke neposredno izvrže – zato niso potrebni dodatni rezi, ki zmanjšajo učinkovitost stroja. To je nasploh najzanesljivejša rešitev za nemoteno sortiranje in proizvodnjo – in to pri polni zmogljivosti stroja.

OptiCut čeli z bliskovitim tempom. Pri tem pozna vse dolžine razrezanih kosov. To je zelo koristno, kadar stroju sledi avtomatsko sortiranje po dolžini, kakovosti itd. Zlasti pri proizvodnji, ki temelji na naročilih. Logistika se poenostavi in potrebe po osebju se zmanjšajo.

Weinig OptiCut 450 XL

Weinig OptiCut 450 XL

Perfektno čeljenje tudi velikih presekov – v rekordnem času

Weinig OptiCut 450 Quantum

Najhitrejši čelilnik na svetu

Z optimirnim čelilnikom OptiCut 450 Quantum ima Weinig svetovni rekord v hitrosti s 540 rezi na minuto! Zaradi izjemne kapacitete je pri tem optimirnem čelilniku smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala, skener za prepoznavanje napak in OptiCut Stacker za avtomatsko zlaganje razrezanih kosov.

Weinig OptiCut 450 FJ+

Nove dimenzije pri razrezu kratkih komadov

OptiCut 450 FJ+ brez izgube kapacitete lahko varno reže kratke dolžine od 110 mm naprej, seveda pri zanesljivem ločevanju med dobrimi elementi in odpadkom.