Weinig EasyScan+ Weinig

Weinig EasyScan+

Ključne prednosti stroja

Skenerji EasyScan+ - visoka zmogljivost po privlačnih cenah za potrebe manjših podjetij

 • Hitra donosnost investicije
 • Optimiranje razreza po vrednosti, izkoristku, proizvodu
 • Obsežna statistika
 • Kompatibilni z vsemi visokozmogljivimi optimirnimi čelilniki, večlistnimi krožnimi žagami in sortirnimi linijami
 • Možnost nadgradnje senzorjev (merjenje vlažnosti, oblike itd.)
 • Skeniranje površine z laserji in barvnimi kamerami

Kratek opis

Serija EasyScan+ skenerjev je odličen dodatek k inovativni in novo razviti Weinig LuxScanLine paleti produktov.  EasyScan+ ponuja najnovejšo tehnologijo visoke ločljivosti po privlačnih cenah. Kombinacija z OptiCore programsko opremo zagotavlja enostavno upravljanje in visoko stopnjo natančnosti in zanesljivosti. Hkrati zagotavlja optimalno kontrolo proizvodnje in preglednost v proizvodnem procesu.

Optimalno odkrivanje napak v lesu je odločilni dejavnik za smotrno optimizacijo. Lastnosti posamičnih karakteristik lesa se razlikujejo med seboj v načinu, kako jih posamezni senzorji zaznajo.  Zaradi tega faktorja je bil razvit tudi modularni koncept senzorjev, ki omogoča vsakemu kupcu rešitev, prilagojeno na njegove potrebe in ima hkrati zelo dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Enostavna optimizacija je ključ do učinkovite proizvodnje. EasyScan+ skenerji so kompatibilni z različnimi Weinigovimi stroji, kot so npr. optimirni čelilniki, večlistne krožne žage in sortirne linije.

Vgrajena laserska kamera omogoča branje površine z vseh 4 strani. Barvne karakteristike se zajemajo in prepoznajo z visokoresolucijsko barvno kamero. Tako ni mogoča le zaznava modrega obarvanja, temveč tudi optimirano sortiranje po barvah.

Senzorji za merjenje ukrivljenosti in vlažnosti dajejo skupaj s posebnimi koncepti mehanizacije popolno sliko. Kamere se pozicionirajo avtomatsko glede na izbrano širino lamele. Ta tehnologija je edinstvena. Zahvaljujoč svoji zasnovi in konceptu senzorjev, se EasyScan+ v prihodnosti lahko prilagodi novim zahtevam v proizvodnji.

Uporaba EasyScan+ skenerjev vam omogoča zmanjšanje stroškov dela ob ohranjanju kakovosti in produktivnosti, saj se merila sortiranja lahko hitro in enostavno spreminjajo.

Visoka zmogljivost – nizki investicijski stroški

Visoka zmogljivost – nizki investicijski stroški

Skener EasyScan+ C je bil razvit za posluževanje z enim ali dvema optimirnima čelilnikoma, vendar se lahko uporablja tudi v številnih drugih kombinacijah. Preprost dizajn, kvalitetni senzorji in uporabniku prijazno avtomatsko pozicioniranje kamer. Robustna zasnova s kompaktnim okvirjem zagotavlja stabilen in zanesljiv transport lamel.

Enostavna optimizacija je ključ do učinkovite proizvodnje. Istočasno lahko proizvajamo različne kvalitete in produkte. Produkti in kvalitete so shranjeni v bazi podatkov in jih vedno lahko pridobite (Drag and Drop). Logičen uporabniški vmesnik skenerja poenostavi nastavitev in je enostaven za uporabo.

Z različnimi opcijami, se lahko posamezen skener prilagodi zahtevam stranke in tako vsakič zagotavlja odlične rezultate. Trd ali mehek les, lepljenci za okna ali konstrukcijski les, letve ali plošče, proizvodnja pohištva ali opažnih plošč, s tem skenerjem boste vedno dobili optimalen rezultat.

Vaše prednosti

 • visoka produktivnost zaradi avtomatskega prepoznavanja napak
 • zmanjšanje stroškov za osebje, saj odpade markiranje napak, ki je delovno zelo intenzivno
 • povečanje izkoristka, saj je natančnost prepoznavanja napak pri skenerju bistveno boljša kot pri ročnem markiranju
 • bolj fleksibilna proizvodnja, saj lahko istočasno proizvajate veliko različnih kvalitet in produktov
 • povečanje kvalitete končnega produkta
 • povečanje kvalitete končnega produkta z ozirom na posamične kupce

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Skeniranje in optimiranje – enostaven pogled

Korak 1: Weinig skener bazira na različnih senzorjih, kot npr. laserske kamere, barvne kamere, rentgenski senzor… Za vsako področje uporabe definiramo ustrezne senzorje kot tudi njihovo kombinacijo, ki je prilagojena za vrsto lesa, kvaliteto površine in zahteve kupcev. Naš cilj je, dobiti najboljšo možno kvaliteto slike za potrebe kupca.

Korak 2: obdelava slike – podobno kot v možganih - prevzame visoko razviti software OptiCore. Ta prepozna in klasificira defekte kot tudi barvne variacije v deski.

Korak 3: optimiranje je krmiljeno z zmogljivim software-om Opticore. Ta določi najboljšo možno rešitev za dolžinski razrez in pri tem upošteva vse želje kupca in zahteve po kakovosti.

 

Predlogi postavitev skenerja EasyScan+ C

Predlogi postavitev skenerja EasyScan+ C

Skener EasyScan+ C je primeren za en ali dva čelilnika.


Senzorji – ključ do uspeha

Senzorji – ključ do uspeha

Vsi senzorji so zaščiteni s klimatiziranim ohišjem. Laserske kamere so že standardno nameščene v vseh naših sistemih. Z najvišjo možno hitrostjo na tržišču garantirajo visoko ločljivost in najboljše rezultate. Z neprestanim razvojem senzorjev se učinkovitost le-teh izboljšuje. Ta tehnologija zaznava defekte, kot so grče, risi, strženovi trakovi, smolni kanali, modro/rdeče obarvanje itd. Prefinjen laserski sistem zanesljivo zazna tudi 3D defekte kot so npr. luknje in nerobljen les.

Poleg tega barvne kamere izboljšajo prepoznavanje napak. Višje resolucije, tako v vzdolžni kot v prečni smeri, zaznajo barvne napake kakor tudi razpoke in luknje žuželk bolj zanesljivo kot kdaj koli prej.

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

OptiCore – nov mejnik v svetu avtomatiziranega optimiranja

Poleg senzorjev kot so laserske kamere, barvne kamere, rentgen, merjenje krivosti, itd. igra najpomembnejšo vlogo pri optimiranju razreza software skenerja. Enostavnost posluževanja, komfort in varnost odločanja so najpomembnejše lastnosti. Sistem mora biti enostaven za razumevanje, intuitiven za posluževanje in zanesljiv v razpoložljivosti in zmogljivosti. Z novim OptiCore software-om je vsem tem točkam zadoščeno. Z optično in operativno osnovo na software-u OptiCom Direct, ki se že vrsto let uporablja za Weinigove optimirne čelilnike, je rokovanje z obema strojema več ali manj identično.

OptiCore lahko predeluje neomejeno število različnih produktov in kvalitet. Z enostavnim opisom kvalitet s pomočjo con se po eni strani poveča izkoristek, po drugi strani pa je kupec v stanju doseči veliko diverzifikacijo pri svojih produktih. Z natančnim opisom kvalitet se lahko proizvajajo bolj natančno specificirani proizvodi. Skupaj z veliko natančnostjo v merjenju različnih karakteristik lesa se tako doseže veliko večja učinkovitost vaše vhodne surovine. Različni načini optimiranja – po kvaliteti, po izkoristku, po proizvodnih ciljih – pa naredijo tehnologijo skeniranja še bolj zanimivo. Lahko se določi proizvodne cilje, ki se nato vsi zaključijo ob istem času. Proizvodnja naročil s potrebnim številom kosov ravno tako ni noben problem. Skupna software-ska platforma omogoča sinergijske efekte v krmiljenju strojev. To pomeni, da npr. tudi podatek o polnosti avtomatski zlagalcev OptiCut Stacker software upošteva pri optimiranju razreza. To je le en primer aktualne visoke tehnologije koncerna Weinig. Tako ste v vsakem trenutku najbolje pripravljeni za naloge in zahteve prihodnosti.