Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Za povprečen prihranek električne energije do 65 %

Kolikšen del vseh stroškov za električno energijo v vašem podjetju predstavljajo stroški za odsesovanje? Raziskave kažejo, da v povprečju kar 40 %. Podatek se zdi šokanten predvsem ob dejstvu, da se velik del te energije porablja v prazno, saj sistemi delujejo izjemno neracionalno.

Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Kako prihraniti 65 % tega denarja, ki sesa naš dobiček? Menjava celotnega sistema odsesovanja za podjetja predstavlja ogromno investicijo. Obstaja pa rešitev, ki omogoča optimizacijo odsesovanja na obstoječih sistemih, popoln nadzor nad odsesovanjem za vsak stroj in s tem tudi znižanje izpustov CO2.

O rešitvah, ki z minimalno investicijo omogočajo maksimalne prihranke, pa tudi o nadgradnji te infrastrukture za vzpostavitev pametne tovarne bomo govorili na Intercetovem spletnem seminarju:


Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Za zavidljiv prihranek električne energije - v povprečju 65 % 


ki bo potekal v sredo, 7. aprila 2021, od 10. do 11. ure
prek spletne platforme Microsoft Teams. 


Na webinarju bomo: 

  • predstavili delovanje sistem inteligentne optimizacije odsesovanja ESS DESA ter konkretne prihranke ob implementaciji,
  • pogledali primere dobrih praks različnih uporabnikov ter njihove prihranke,
  • v živo predstavili delovanje avtomatskega sistema DESA, ki omogoča nadzor nad nad sistemom 24/7,
  • predstavili rešitev za digitalizacijo proizvodnje MIMO, ki uporablja infrastrukturo sistema DESA,
  • napotili na možnosti za sofinanciranje obeh sistemov s strani evropskih skladov.  


Vaši sogovorniki bodo strokovnjaki slovenskega podjetja Intercet in angleškega Energy Save Systems, ki imajo desetletja izkušenj na področju optimizacije odsesovanja. Vsi sogovorniki bodo odgovarjali tudi na vaša vprašanja.


 Spletni seminar je primeren za vas, če:

  • Uporabljate sisteme za industrijsko odsesovanje z močjo ventilatorja 15 kWh na izmeno ali več.
  • Delujete v industrijah, kjer prihaja do proizvodnje prahu, dima/meglice ali hlapov, npr. obdelava lesa, kovine in plastike, farmacija, varjenje, livarstvo, hrana in pijača ipd.
  • Potrebujete izboljšan sistem odsesovanja na obstoječih napravah.
  • Želite dodati nove proizvodne stroje, pri tem pa ne želite uvesti novega sistema za odsesovanje.


Vabljeni v prihodnost vašega podjetja!

Tamara Golmajer in Intercet tim


Želim naročiti posnetek webinarja:


Polja, označena z * so obvezna.




Angleško podjetje Energy Save Systems ima 25-letne inženirske izkušnje na področju optimizacije odsesovalnih sistemov. Odgovorili bodo na vprašanja, kako v vaši proizvodnji lahko z minimalno investicijo nehate porabljati energijo za odsesovanje na strojih, ki niso v uporabi, hkrati pa izboljšate delovanje in povečate varnost odsesovalnega sistema. Podjetje Intercet je zastopnik za sisteme optimizacije odsesovanja za trg JV Evrope ter strokovnjak za implementacijo, nadgradnjo uporabe in strokoven servis. Z več kot 30 letno tradicijo je usmerjena k podpori svojim strankam k večji produktivnosti, kvaliteti in fleksibilnosti.

Iz naše ponudbe:

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO
Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO

MIMO sistem vam omogoča boljši pregled nad vašo proizvodnjo - informacije o vaši proizvodnji dobite v realnem času, le-te so ustrezno zabeležene in dostopne 24/7 od kjerkoli na svetu - preko mobilnega telefona, tablice ali osebnega računalnika. Poleg tega podatke lahko izvozite v SQL bazo podatkov in jih vključite v svoj ERP sistem. Naredite nadaljnji korak k digitalizaciji vašega podjetja!

Povezane novice

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

Nazaj na seznam