11. Kongres žagarskih obratov JV Evrope uspešno izveden

Kongres v Slavonskem Brodu je tradicionalno zbirališče žagarske industrije in gozdarstva, vodilnih proizvajalcev žagarske tehnologije, pa tudi ustreznih institucij, lokalnih vlad, sindikatov in medijev JV Evrope, vse s ciljem upoštevanja skupnih izzivov, gradnje trajnostnih partnerstev in izboljšanja sektorja. Intercet je sodeloval tudi na letošnjem dogodku skupaj s svojimi partnerji - podjetjem Weinig in Energy Save System.

11. Kongres žagarskih obratov JV Evrope uspešno izveden

Glavna tema dogodka je bila ovita okrog idej za ustvarjanje večje dodane vrednosti v predelavi lesa, kar je nujno za razvoj panoge in ohranjanje oz. povečevanje delovnih mest v njej.

Industrija 4.0 in rešitve podjetja Energy Save System

Na kongresu smo prvič na Hrvaškem predstavili podjetje Energy Save System in njihove rešitve za energetsko učinkovitost ter popolno kontrolo nad proizvodnjo. Patentiran DESA sistem za optimizacijo odsesovanja namreč deluje na zahtevo in v povprečju prinaša podjetjem 67% prihranka električne energije za odsesovanje. Kot nadgradnja DESA sistema, pa je možno le-to uporabiti kot brezžično IT omrežje, ki vam omogoča spremljanje in zbiranje podatkov iz vaše proizvodnje v živo.

MIMO sistem prav tako omogoča, da se zbrani podatki proizvodnje izvozijo v SQL bazo in se jih integrira druge IT sisteme (npr. ERP sisteme ipd).

Patentiran DESA sistem za optimizacijo odsesovanja v povprečju prinaša 67% prihranka električne energije.

Stroji za obdelavo lesa Weinig v ospredju panelne razprave 

V panelni razpravi na temo uporabe tehnoloških inovacij v predelavi lesa so v ospredje prišle napredne rešitve podjetja Weinig, predvsem s področja širinskega razreza in dolžinskega razreza lesa z optimalnim izkoristkom, ki so podprta s skenerji za prepoznavanje napak v lesu.

V panelni razpravi na temo tehnoloških inovacij so v ospredje prišle napredne rešitve za razrez lesa podjetja Weinig.

Nepovratna sredstva za energetsko učinkovitost iz programa REACT-EU

V zaključnem sklopu je sodelovala tudi Hrvaška ministrica za regionalni razvoj in EU fonde Nataša Tramišak, ki je najavila tudi prva sredstva iz programa REACT-EU. Znaten del sredstev bo namreč namenjen v podporo proizvodnim industrijam, javni poziv pa se pričakuje začetek naslednjega leta.


Utrinki iz kongresa:

Ste zamudili tokratni kongres?

Vam je informacija o kongresu žagarjev tokrat ušla, a bi radi izvedeli več o najnovejših tehnoloških rešitvah in Industriji 4.0? Potrebujete pomoč pri nakupu strojev za obdelavo lesa ali rešitev za energetsko učinkovitost in digitalizacijo v vaši proizvodnji? Potem vsekakor spremljajte naše novice, da ne izpustite naslednje priložnosti. 

Na strani lahko najdete tudi številne uporabne prispevke na temo naših strojev ter nasvete glede izbire najprimernejših strojev za obdelavo lesa in reportaže iz obratov, ki že imajo našo opremo.

Če pa ne želite čakati do naslednjega dogodka, se lahko na našem sedežu podjetja v Šenčurju oglasite že prej. Stopite v stik z nami in z veseljem se dogovorimo za obisk ter vam razkažemo naše najnovejše rešitve. 

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig EasyScan+
Weinig EasyScan+

 Skenerji z visoko zmogljivosto in nizko investicijo - nov srednji razred Weinig skenerjev.


Weinig ProfiRip 340
Weinig ProfiRip 340

Weinig ProfiRip 340 – večlistna krožna žaga z do 3 pomičnimi žaginimi listi za optimalen razrez lesa

Weinig OptiCut 450
Weinig OptiCut 450

Pretočni optimirni čelilnik, ki omogoča podajanje, pozicioniranje, čeljenje in sortiranje pri neverjetni hitrosti in z odličnim izkoristkom. Zaradi velike kapacitete je smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala, odlično pa se povezuje z avtomatskimi skenerji za prepoznavo napak.

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Povezane novice

Že 8. kongres žagarjev v Slavonskem Brodu

Že 8. kongres žagarjev v Slavonskem Brodu

Nazaj na seznam