5 + 1 razlog ZA optimizacijo odsesovanja

Nujnost optimizacije delovanja odsesovanja se je že trdno usidrala na agendo strokovnih debat v lesni industriji. Na webinarju “Prihranek električne energije in večja varnost z optimizacijo obstoječih odsesovalnih sistemov” pa smo razkrili še nekaj dejstev in prednosti, ki jih morda še ne poznate.

5 + 1 razlog ZA optimizacijo odsesovanja

1. Klasični odsesovalni sistemi: pre- ali poddimenzionirani

V lesnih proizvodnjah v povprečju naenkrat obratuje samo od 50 do 60 % strojev v proizvodnji. Odsesovanje pa ves čas enakomerno deluje na 100 % strojev. Rezultat? Najprej nesmiselna poraba energije. Potem pa pri poddimenzioniranih sistemih tudi slabo delovanje in nevarnost mašenja, saj se moč odsesovanja ne prilagaja potrebam stroja. Pogosta pa je tudi druga skrajnost. Sistemi so predimenzionirani. Zakaj? Ker bi lahko prenesli morebitne priklope novih strojev ali druge spremembe, so nekateri sistemi že vnaprej predimenzionirani. Rezultat? Še bolj nesmiselna poraba velike količine elektrike in hkrati velika količina hrupa v proizvodnji.

2. Kaj pomeni dinamično/prilagodljivo odsesovanje in kako je to sploh mogoče?

Sistem za optimizacijo DESA delovanje vseh priključenih strojev nadzoruje preko vgrajenih senzorjev, ki informacije nenehno pošiljajo centralnemu sistemu. S tem DESA ve, kdaj stroj potrebuje odsesovanje in kdaj ne ter tako prilagaja odpiranje in zapiranje ustreznih loput na strojih, z ustrezno patentirano kalkulacijo pa prilagaja delovanje motorja za odsesovanje. In zdaj dinamika. Pri bolj enostavnih strojih gledamo le, kdaj je stroj vključen in kdaj izključen. Pri večjih ali kompleksnejših, kot je recimo Weinigov štiristranski skobeljni stroj, pa lahko gledamo tudi obdelovanec – kdaj je ta v stroju. Tako se delovanje odsesovanja še bolj optimizira. Pri CNC napravah gledamo, kdaj ima stroj delovni gib. Bistvo je torej, da je loputa zares odprta le takrat, ko stroj potrebuje odsesovanje.

3. DESA poleg prihranka energije omogoča tudi večjo varnost in boljše delovne pogoje

DESA z ustreznimi čistilnimi cikli in nenehnim vzdrževanjem potrebne hitrosti zraka v glavni cevi prepreči odlaganje in nabiranje materiala v cevovodu, hkrati pa z varnostnimi mehanizmi preprečuje implozije odsesovalnih cevi. S koncentracijo odsesovanja le na stroje, ki to potrebujejo, se tudi bistveno zmanjša hrup odsesovanja v proizvodnji.

4. DESA je tudi diagnostično orodje

Nekaterim podjetjem smo z DESO pomagali tudi pri oceni stanja razpoložljivosti strojev. Ta rezultat vodje proizvodenj pogosto šokira. Na webinarju smo pokazali primer nemškega podjetja Grohe, ki dela v troizmenskem načinu. Želeli so izmeriti efektivne ure ene od linij. Po nekajtedenskem spremljanju strojev smo ugotovili, da je razpoložljivost njihovih strojev v liniji le 21 %. Pri 24-urni proizvodnji ter kombinaciji človeškega in robotskega dela so pričakovali, da bo razpoložljivost strojev veliko višja. To pomeni, da odsesovalne naprave skoraj 80 % časa delajo v prazno. In to je ogromen potencial za prihranke z DESO.

5. Namesto prihranka – preusmeritev moči 

Pomanjkanje moči odsesovanja ali manko na določenih strojih je drugi najpogostejši cilj proizvodnih podjetij – za prihrankom – ko se lotijo optimizacije odsesovanja. DESA s pametno regulacijo in preusmeritvijo lahko poveča splošno moč odsesovanja za linijo, lahko pa tudi prihranjen zrak preusmeri na točno določen stroj, kjer so večje potrebe. Torej, za enak strošek električne energije DESA reši ali izboljša problem poddimenzioniranih sistemov, zamašitev, implozij ter posledično izboljša varnost.

Kaj je digitalizacija proizvodnje in kako DESA pomaga

Digitalizacija proizvodnje je izraz, s katerim se povezuje ogromno lastnosti. A za preprosto razlago lahko rečemo, da je to način, s katerim lahko lažje vizualizirate in pregledujete podatke, ki se nanašajo na vašo proizvodnjo. V našem primeru strojna oprema sistema DESA daje osnovo za spremljanje razpoložljivosti strojev. Aplikacija Intercet Strateg 4.0 pa uredi omenjeno vizualizacijo podatkov, in sicer ima dva modula oziroma dve možnosti spremljanja:

  • Enostaven pregled razpoložljivosti strojev (čas dejanskega delovanja)
  • Pregled porabe električne energije, doseženi prihranki in zmanjšanje emisij CO2

Čas za optimizacijo? 

Kateri razlog ZA optimizacijo je najbolj koristen za vašo proizvodnjo? V Intercetu smo strokovnjaki za načrt in implementacijo optimizacije odsesovanja, ki se zaradi visokih prihrankov običajno povrne v 18 do 36 mesecih. Pokličite nas ali nas obiščite v našem prodajno-razstavnem salonu.


Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Aplikacija Intercet Strateg 4.0
Aplikacija Intercet Strateg 4.0

Spremljajte delovanje vaših strojev, ki so povezani na DESA sistem, v realnem času od kjer koli in kadar koli - dostop 24/7 preko mobilnega telefona, računalnika ali tablice.

Povezane novice

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

Ante Mijić - Quercus – hrvaški mojster predelave masivnega lesa vizionarsko optimiziral odsesovalne sisteme za svoje stroje

Ante Mijić - Quercus – hrvaški mojster predelave masivnega lesa vizionarsko optimiziral odsesovalne sisteme za svoje stroje

Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Nazaj na seznam