Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Kako inovativno nemško podjetje TPO danes uporablja digitalne rešitve v vsakdanjem življenju.

Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Ko Svenu Haßu, operaterju stroja v mizarskem podjetju TPO v nemškem Leutershausnu, zabrni telefon, že pričakuje, da mu sporočilo pošilja njegov pomočnik. Ta pomočnik je aplikacija Weinig App Suite, ki v vsakem trenutku nadzira delovanje Weinig strojev v podjetju TPO. Hkrati Svena opozarja na nujne naloge pri strojih. Tokrat mu sporoča, da bo zaloga lesa na okenskem centru Weinig Conturex kmalu pošla, zato se Sven odpravi k stroju in uredi zalogo. Tako stroj lahko nemoteno deluje brez izpadov, Svenu pa omogoča, da nadzoruje delo več strojev hkrati.

Inovativnost omogoča hiter razvoj

TPO Holz-Systeme sta pred 19 leti kot mizarstvo ustanovila Anita in Matrin Krauβ, danes pa zaposluje že 30 ljudi. Izdelujejo požarno odporne izdelke, kot so leseni elementi, protipožarna vrata in okna, skratka vse za zaščito pred požarom. Žene jih inovativnost, saj so pionirji razvoja na področju lesenih protipožarnih oken. Ta tržna niša jim omogoča hiter razvoj, saj so samo v letu 2019 izvedli za približno 1,9 mio EUR investicij v nove stroje in opremili 1500 m2 novih proizvodnih površin.

Maksimizacija proizvodnje

Direktor podjetja Jochen Schildger nam pokaže proizvodnjo in razloži, kako je Weinig App Suite postal njihov pomemben pomočnik: “Aplikacija Weinig postaja za nas vse bolj osrednjega pomena, saj nam zagotavlja največjo možno prilagodljivost tako pri samem sistemu proizvodnje kot pri upravljalcih strojev. Analiziramo izpade v proizvodnji, čase za nove nastavitve, čas proizvodnje. To so podatki, ki jih imamo ves čas pri roki, da določimo svoje zmogljivosti in jih v celoti izkoristimo. Tako lahko maksimiziramo svojo proizvodnjo.” Izjemna prednost je tudi, da aplikacija omogoča, da stroj eno izmeno oddela tudi sam. Podjetje trenutno dela v enoizmenskem načinu dela, drugo izmeno pa Weinig Conturex oddela v “samostojnem načinu”. To pomeni, da se sistem naloži in nato deluje brez prisotnosti zaposlenega na delovnem mestu. Tako podjetje ustvari pomembno dodano vrednost. Weinig App Suite pa omogoča popoln, oddaljen nadzor delovanja stroja tudi v tem času.

Fleksibilnost zaposlenih

Ena od sprememb, ki jih je prinesel paket App Suite je tudi prednost za zaposlene. Upravljalcu stroja tako ni treba biti ves čas v neposredni bližini stroja, da lahko nadzoruje, kako stroj deluje. “Zaposleni prejme sporočilo na svoj mobilni telefon, vidi okvaro ali stanje stroja in lahko ustrezno ukrepa. Lahko posreduje sam ali prosi sodelavca, ki je na voljo, da uredi nalogo,” pojasnjuje upravljalec Sven Haß. Direktor podjetja pa potegne črto pod Weinig izkušnjo: “Paket Weinig App Suite lahko samo priporočimo, je zelo uporaben in enostaven za uporabo, zato je vsekakor dragocena naložba za vsakogar, ki želi kupiti sistem Weinig.”

Pridobite svojega Weinig pomočnika

Weinig App Suite je bil zasnovan z mislijo na Weinigove kupce. Zato zagotavlja vse prednosti Weinig izkušnje - enostavna uporaba, maksimalna učinkovitost, odlična podpora. Digitalizacija proizvodnje je tako postala enostaven korak, ki zagotavlja hitro ustvarjanje dodane vrednosti podjetju. V Intercetovem prodajno-razstavnem salonu lahko preizkusite delovanje aplikacije Weinig App Suite na konkretnih strojih ter preverite učinke. Na strojih, ki aplikacijo podpirajo, zagotovimo vzpostavitev digitalizirane proizvodnje, usposobimo vaše zaposlene za uporabo aplikacije in smo vam ves čas na voljo za podporo.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Aplikacija Weinig App Suite
Aplikacija Weinig App Suite

Spremljajte vaše Weinig stroje v realnem času od kjer koli in kadar koli - dostop 24/7 preko mobilne aplikacije za Android, iOS in preko spletne aplikacije na namiznem računalniku ali tablici.

Weinig Conturex
Weinig Conturex

Na področju proizvodnje oken se odpira povsem nov, Weinig svet. Vsak Conturex v enem samem delovnem prehodu prevzame naloge kar petih strojev – precizno, popolnoma avtomatsko in visoko fleksibilno.

Povezane novice

Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Popoln nadzor nad porabo elektrike pri odsesovanju

Weinig AppSuite - z digitalizacijo do boljših odločitev

Weinig AppSuite - z digitalizacijo do boljših odločitev

Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

Enostavne rešitve za digitalizacijo

Enostavne rešitve za digitalizacijo

Nazaj na seznam