Bayerwald - ko tradicija in digitalizacija odlično sodelujeta

Pomanjkanje kvalificiranih delavcev je spodbudilo nemško podjetje k prehodu na avtomatizacijo proizvodnje. Z aplikacijo Weinig Control Suite pa imajo zdaj tudi popoln nadzor nad proizvodnjo.

Bayerwald je podjetje z dolgoletno tradicijo, saj je na trgu neprekinjeno že 100 let. Izdelujejo okna in vhodna vrata. Številke so velike – 85.000 oken in 8.000 vrat letno. »Naše stranke nam zaupajo, saj smo res zanesljivi v smislu, da izdelamo in jim dobavimo produkte z brezkompromisno kakovostjo in smo vedno odprti za specialne, posebne rešitve,« na začetku izpostavi vodja Bayerwaldovega obrata Karl Kletzander.

Bayerwald - ko tradicija in digitalizacija odlično sodelujeta

Popolnoma zavezani prehodu na avtomatizacijo

»Neprestano se razvijamo, saj smo zares inovativna družba. Popolnoma smo zavezani prehodu na avtomatizirano proizvodnjo, saj je pomanjkanje kvalificiranih delavcev velik problem, ki še narašča. Avtomatizacija nam daje samozavest, da bo to, kar je stranka naročila, prišlo do stroja in bo proizvedeno z visoko natančnostjo,« Karl pojasnjuje pomemben prehod družbe in nadaljuje: »Veliko razmisleka smo posvetili temu, kateremu dobavitelju strojev zaupati. Prišli smo do zaključka, da bo Weinig naš najboljši partner, saj smo kupovali sistem za kombinirane in povezane korake proizvodnje.«

Razbremenitev zaposlenega

To pomeni povezano avtomatizirano proizvodnjo od prvotnega štiristranskega skobljanja lepljencev, do odzreza lepljencev z žago na ustrezno dolžino (da ni potrebnega odreza z žago v CNC stroju), do transportnega sistema v CNC center Conturex in izhodnega transporterja. Na izhodu zaposleni tako opravi le nadzor kakovosti, nalepi etiketo in jo spremi v naslednji korak. Prej so imeli izziv, saj je bilo treba vse vrtanje, vse faze procesa, ki jih ni bilo mogoče izvesti s CNC strojem, izvesti ročno. »Vsi smo samo ljudje – delamo skupaj. Včasih hitreje, včasih počasneje, včasih v dobrem, spet drugič v slabem razpoloženju. Vse te človeške faktorje lahko izločimo z uporabo avtomatizacije. Vemo, da je luknja točno tam, kjer mora biti. Imamo nadzor nad orodjem in nadzor kakovosti. To pa lahko dosežemo le v avtomatizirani proizvodnji,« povzame Karl glavne prednosti prehoda na avtomatizacijo. A to tradicionalno podjetje se z avtomatizacijo ne obrača stran od ljudi: »To pa nikakor ne pomeni, da se želimo znebiti ljudi, le delo mora za naše zaposlene postati lažje. Kakovost se mora dvigniti. A še vedno smo tradicionalno podjetje, ki potrebuje obrtnike. Pri svojem delu se želimo zanašati na to tradicijo,« dodaja.

Od zabeležk na papirju do popolnega pregleda

Klaus nazorno oriše, kaj za proizvodnjo pomeni prehod na digitalizacijo: “Ko delam z aplikacijo Weinig Control Suite, lahko kadarkoli dostopam do stroja. Vedno sem na tekočem, kaj se dogaja s posameznim naročilom. Kakšna je razpoložljivost stroja? Kakšne so izgube na učinkovitosti in izgube na kakovosti? Tega prej nismo imeli. Preden smo namestili Control Suite, so si zaposleni na list papirja zapisovali zabeležke o procesih in okvarah. Zdaj pa stroj vse te podatke zagotavlja avtomatično. Vse nam je na voljo s pritiskom guma in to so podatki, s katerimi potem zares lahko dobro delaš.”

Notranje napake: Iz 25 % na 10 %

Merljiv prihranek je aplikacija App Suite prinesla tudi na stroških odpravljanja napak: “Dokazano smo zmanjšali notranje napake iz prejšnjih 25 % na 10 %. To so stroški, ki smo jih prihranili. In to je zagotovo nekaj, na kar smo lahko ponosni. In to morate znati izkoristiti. “ Z App Suitom vse to lahko spremljate tudi na mobilnih napravah. Vse dostope imate na voljo kadarkoli, ne glede na to, kje ste, veste, kaj se dogaja v podjetju. Za vodje proizvodenj je to izjemnega pomena in res velika prednost. “Nič ni boljšega kot to,” povzame Klaus in doda: “Ti procesi sprememb so zame motivacija in spodbuda, da vztrajam. Da bomo tudi v prihodnosti za naše stranke zagotavljali dobre, visoko kakovostne produkte. Prihodnost leži v avtomatizaciji.”

Naj bo nadzor proizvodnje lahkotno opravilo

Weinig App Suite je pomočnik, ki poskrbi, da boste vedno prvi, ki bo prejel informacije o okvarah, zastojih, razpoložljivosti in stanjih naročil. To je način, da imate na dosegu roke vedno informacije, ki so zanesljive, sledljive in prilagojene temu, kar v tistem trenutku potrebujete. Posamezen stroj ali celotna proizvodnja. Posamezni koraki procesa, kjer se dogajajo največje izgube, ali splošen pregled proizvodnje. Izbirate vi.

Preizkusite Weinigovega pomočnika

 V Intercetu smo pri prehodu na digitalizacijo pomagali številnim proizvodnjam v Sloveniji in na Hrvaškem. Če je prevzem popolnega nadzora nad proizvodnjo vaš naslednji korak, vas vabimo, da Weinigovega digitalnega pomočnika preizkusite v našem prodajno-razstavnem salonu na različnih strojih. Prepričajte se, kako lahkoten je korak od zabeležk na papirju do popolnega nezmotljivega nadzora.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig Conturex
Weinig Conturex

Na področju proizvodnje oken se odpira povsem nov, Weinig svet. Vsak Conturex v enem samem delovnem prehodu prevzame naloge kar petih strojev – precizno, popolnoma avtomatsko in visoko fleksibilno.

Aplikacija Weinig App Suite
Aplikacija Weinig App Suite

Spremljajte vaše Weinig stroje v realnem času od kjer koli in kadar koli - dostop 24/7 preko mobilne aplikacije za Android, iOS in preko spletne aplikacije na namiznem računalniku ali tablici.

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Povezane novice

Učinkovit razrez letvic za letvičenje

Učinkovit razrez letvic za letvičenje

Kompaktna linija za spajanje konstrukcijskega lesa

Kompaktna linija za spajanje konstrukcijskega lesa

Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Nazaj na seznam