Bayerwald – sodobna proizvodnja stavbnega pohištva, podkrepljena s tehnologijo Weinig

Z naložbo v CNC center Conturex 326 pripravljeni na prihodnja leta

Nemško podjetje Bayerwald je ponudnik širokega spektra lesenega in leseno-aluminijastega stavbnega pohištva v vseh stilih. Z naložbo v visoko prilagodljive CNC proizvodne tehnologije podjetje trenutno določa smer razvoja za prihodnost.

Bayerwald – sodobna proizvodnja stavbnega pohištva, podkrepljena s tehnologijo Weinig

Vodja obrata Karl Kletzander in zaposleni so zadovoljni z novo proizvodno tehnologijo podjetja Weinig. To prinaša občutno večjo prilagodljivost in tudi kakovost.

Proizvajalec oken in vrat Bayerwald, ki je od maja 2020 del skupine Bachl Group, veliko vlaga v sodobno proizvodno tehnologijo: z nakupom nove CNC proizvodne linije za izdelavo lesenih oken, Weinig Conturex 326, je podjetje začrtalo pot za uspešno poslovanje v prihodnosti in okrepilo svoj tržni položaj na področju lesenih oken, dvižno-drsnih elementov in vhodnih vrat.

Stalna povezava in avtomatizacija

Vsi podatki o naročilu, kot so seznami materialov in elementov, ter vsi procesni koraki se obdelujejo s programom za nadzor proizvodnje. Sporočila o stanju naročila je mogoče v vsakem trenutku digitalno priklicati na terminalih. To velja za vse korake, vse do dejanskega paletiranja in izdaje končnega naročila. Nova linija pa pri posameznih korakih omogoča koristi za večjo učinkovitost in kakovostne izboljšave. Pri rezkanju in vrtanju lahko novi sistem že v prvem koraku doseže izjemno kakovostne rezultate obdelave površine. Poleg tega so rezultati zaradi avtomatizacije še natančnejši.

Več oči več vidi

Nekatere stvari pa ostajajo človeški faktor. Vse napake na lesu, kot so iztrganine ali smolike, ki postanejo vidne pri rezkanju oblike, strokovno usposobljeni delavci še naprej preverjajo in odpravljajo v proizvodnem procesu po načelu “več oči več vidi”. Pri površinski obdelavi se podjetje še naprej zanaša na neprekinjeno linijo in zaščito posameznih elementov, pri tem pa uporablja tri plasti zaščite.

Visoki standardi kakovosti

Pri Bayerwaldu verjamejo, da je kombinacija avtomatizirane proizvodnje in ročnega dela usposobljenih zaposlenih tudi v prihodnosti zagotovilo za visoko raven kakovosti izdelkov. “Smo zelo raznolik dobavitelj oken, vhodnih vrat in dvižno-drsnih elementov z zelo raznovrstno paleto izdelkov. Da bi našim strankam zagotovili visoke standarde kakovosti, se namerno zanašamo na  kombinacijo sodobne tehnologije in dolgoletnih izkušenj zaposlenih,” pravi vodja obrata Karl Kletzander. In nadaljuje: “Ta kombinacija bo v prihodnosti omogočila tudi veliko prilagodljivost pri obravnavi naročil in zahtev po meri, vse do posebne proizvodnje."

Strojna proizvodnja omogoča izdelavo elementov dolžine do 4,5 m in je zelo prilagodljiva pri obravnavi naročil in zahtev po meri, vključno s posebnimi izdelki.

Odpravili časovno potratne korake

S pomočjo nove linije je mogoče elemente stavbnega pohištva izdelovati še učinkoviteje in še hitreje. Strojna proizvodnja omogoča izdelavo elementov dolžine do 4,5 m. Drugi učinek novih tehnologij je prihranek energije in stroškov vzdrževanja s tako imenovanimi moduli za rekuperacijo energije. Direktor Bayerwalda Josef Scheue: “S to naložbo smo se optimalno pripravili na prihodnja leta. Z avtomatizacijo lahko izvajamo zelo individualne zahteve, hkrati pa odpravljamo časovno potratne posamezne delovne korake.”

Zanesljivost dobave

Weinig CNC linija za izdelavo oken je bila v celoti zagnana v letu 2021. Naložba omogoča, da že zdaj lahko podjetje investitorje in trgovce prepriča z izjemno zanesljivostjo dobave in visokim standardom kakovosti. K zadovoljstvu strank bo poleg obstoječe prispevala tudi načrtovana nova paleta izdelkov. 

V posameznih proizvodnih korakih obstajajo različne prednosti. Pri rezkanju in vrtanju je na primer že v prvem koraku mogoče doseči visokokakovostno obdelavo površine.

Investicija za prihodnost izdelovanja oken

Inovativne linije Conturex predstavljajo popolno sistemsko rešitev za izdelavo oken, saj združujejo stroj, programsko opremo in orodje za izdelavo. Prodajno-tehnični svetovalci Interceta z dolgoletnimi izkušnjami na področju planiranja in optimizacij proizvodnih linij vam bodo tako zasnovali rešitev, ki najbolj ustreza viziji vašega podjetja za konkurenčno proizvodnjo. Zaradi izjemne kakovosti in optimizacije tako lesa kot ur človeškega dela, se investicija v linijo Conturex povrne v sorazmerno kratkem času.

Pokličite nas in se dogovorite za obisk v našem prodajno-razstavnem salonu.



Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig Conturex
Weinig Conturex

Na področju proizvodnje oken se odpira povsem nov, Weinig svet. Vsak Conturex v enem samem delovnem prehodu prevzame naloge kar petih strojev – precizno, popolnoma avtomatsko in visoko fleksibilno.

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Povezane novice

Pilana Pukanić z Weinigom izdela tretjino več masivnih plošč

Pilana Pukanić z Weinigom izdela tretjino več masivnih plošč

Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

Poudarki Hišnega sejma Intercet 2022

S člani sekcije lesnih strok o izzivih lesne panoge

S člani sekcije lesnih strok o izzivih lesne panoge

Ena najsodobnejših žag v Evropi pri Rettenmeierju

Ena najsodobnejših žag v Evropi pri Rettenmeierju

Nazaj na seznam