Dnevi lepljenja pri Weinig Dimtru tudi za najzahtevnejše kupce

V Weinigovi hčerinski firmi Dimter so izkoristili priliko in prejšnji teden predstavili več zanimivih stiskalnic za širinsko lepljenje - tako za proizvajalce lesenih plošč kot lepljencev za okna.

Trenutno imajo namreč izredno veliko naročil za tovrstne stiskalnice. Več njih je tik pred dobavo kupcem. In te stiskalnice smo lahko videli z delovanjem v živo.

Dnevi lepljenja pri Weinig Dimtru tudi za najzahtevnejše kupce

Najbolj zanimiva za naše področje je bila vsekakor stiskalnica za lepljenje plošč iz trdega lesa tipa ProfiPress T. Le ta lahko stiska plošče do 5,4 m dolžine, v širino pa z dimenzijo ni omejena. Polnjenje stiskalnice je popolnoma avtomatsko, ravno tako izhod iz stiskalnice. Za stiskalnico se nahajata avtomatski žagi za narez plošč na širino ter končno dolžino. Natančnost reza je v področju desetinke milimetra. Stiskalnica za širinsko lepljenje Weinig ProfiPress T lahko v taki izvedbi pri proizvodnji 40 mm debelih plošč v eni izmeni izdela okoli 30 m3 plošč iz trdega lesa.

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress T
Slika 1: stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress T

Področje proizvodnje plošč iz trdega lesa je zelo interesantno za regije s takim lesom. Ustrezna je bila struktura obiskovalcev te prireditve. Prednjačili so gostje iz Poljske, za njimi pa Slovaki, Čehi in Romuni. Mi smo bili z našimi gosti iz Slovenije in Hrvaške nekje v sredini.

Dnevi lepljenja so privabili goste iz regij, kjer je največ trdih lesov


Slika 2 in 3: dnevi lepljenja so privabili goste iz regij, kjer je največ trdih lesov







Iz naše ponudbe:

Weinig ProfiPress L II
Weinig ProfiPress L II

 Kompaktna Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje za manjše in srednje obrate ter industrijo. Utrjevanje spoja z visoko frekvenco.



Weinig ProfiPress T
Weinig ProfiPress T

 Izredno zmogljiva Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje plošč, najbolj primerna za integracijo v sistemske rešitve.


Weinig ProfiPress C
Weinig ProfiPress C

 Stiskalnica je sinonim za racionalno proizvodnjo velikih serij. Kapaciteta na izmeno se začne pri cca. 800 m² in to pri najvišji kvaliteti lepljenja. 


Nazaj na seznam