EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

Sistem za samodejno pozicioniranje obdelovancev je nemškemu strokovnjaku za les močno olajšal razrez. Prvemu EasyStopu v proizvodnji je kmalu sledil še drugi.

EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

Pred novim EasyStopom: Klaus Eckhardt in Werner Blum (z leve).

Pri Holz Waidelichu iz nemškega Waldenbucha pravijo, da gojijo strast do lesa za prefinjeno arhitekturo. Poleg trgovine z lesom, ki je posel s 150-letno tradicijo, delajo tudi razrez gradbenega lesa za tesarje in krovce. Da bi lahko delali učinkoviteje in hitreje, so se odločili, da obstoječe ročne prislone nadgradijo z Weinigovim sistemom za samodejno pozicioniranje Easystop. "Prej smo delali z ročnim pozicioniranjem, kar je bilo zelo zamudno. Sistem EasyStop nam je prinesel predvsem velik prihranek časa," pojasnjuje Klaus Eckhardt, vodja poslovanja podjetja Holz Waidelich. Prvi sistem so kupili konec leta 2019, drugega pa že jeseni 2021. Eckhardt je še posebej navdušen nad preprostim delovanjem: "Nobenega večjega usposabljanja nismo potrebovali." Poleg tega je Easystop zelo robusten in brez težav upravlja tudi s težkim lesom. Vodja obrata opisuje še eno prednost: "Če obdelovanec porinete v EasyStop prislon, se ta preprosto umakne in na novo pozicionira."

Ne le za žage - povsod, kjer se obdelovanci pozicionirajo na določeno mero

Weinig Dimter ponuja prislon za pozicioniranje EasyStop - glede na zahteve strank - v desni ali levi različici. "Odlična prednost sistema je, da ni kompatibilen le s potezno žago, temveč ga je mogoče uporabljati tudi v povezavi z vrtalnimi stroji, stroji za štancanje, kotnimi žagami ali tiskalniki - torej povsod, kjer je treba pozicionirati obdelovance," pojasnjuje Werner Blum, predstavnik podjetja Weinig.

Napravo za pozicioniranje EasyStop je mogoče 
kombinirati z različnimi stroji.

Sodelavec Kurt Jehle pri uporabi EasyStop-a.

Natančno in hitro

Easystop je na voljo v osmih dolžinah od 1,55 do 13,58 m. Pri Holz Waidelichu sta v uporabi EasyStop z dolžino 5,45 m in EasyStop z dolžino 7,25 m. Sistem za samodejno pozicioniranje ima največjo hitrost premikanja 60 m/min, natančnost pozicioniranja ±0,1 mm in omogoča pozicioniranje obdelovancev do 200 kg. Pri tem je sila prijema izjemnih 1650 N. "Velika robustnost je povezana z elektronsko vzmetjo: Če se obdelovanec premakne proti prislonu, se prislon premakne s poti in se nato vrne v pravilen položaj," pojasnjuje Blum.

Celovite možnosti delovanja

Weinig Dimter dobavlja EasyStop s krmilnim sistemom OptiCom z 10,1-palčnim zaslonom na dotik, ki nadomesti ročno zapisovanje seznamov rezanja, kot pojasnjuje Blum. Krmilnik OptiCom deluje tudi v slovenščini in hrvaščini. Vanj lahko shranite do 500 krojnih list po 350 dolžin. Ko upravljavec izbere določen seznam rezanja, krmilna enota neprekinjeno prikazuje ciljno število kosov in število že razrezanih kosov. Možna sta tudi dinamična optimizacija in izračun kotnega reza. Krmilnik OptiCom ima povezavo USB in Ethernet. "Podatke lahko izmenjujete prek vmesnika za uvoz in izvoz Weinig," pravi Blum. V podjetju Holz Waidelich imata obe napravi Easystops nameščene tiskalnike etiket, lahko pa bi namestili tudi čitalnik črtnih kod.

Easystop v podjetju Holz Waidelich je opremljen s krmilno enoto OptiCom in tiskalnikom etiket.

Poenostavite si razrez

Hiter, enostaven in natančen razrez je ključ do dobičkonosnosti v konkurenčni panogi konstrukcijskega lesa. V Intercetu vam pripravimo rešitve za nadgradnjo in avtomatizacijo vaših strojev s samodejnim podajanjem EasyStop vrhunskega nemškega proizvajalca Weinig. Pokličite nas ali nas obiščite v prodajno-razstavnem salonu.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig EasyStop
Weinig EasyStop

Sistem za avtomatsko pozicioniranje obdelovancev, ki omogoči enostaven dolžinski razrez, vrtanje ali rezkanje! Vsi ponavljajoči procesi so z EasyStopom popolnoma avtomatizirani.

Potezna žaga Graule ZS 135/170
Potezna žaga Graule ZS 135/170

Maksimalna višina rezanja potezne žage je 135/170 mm.

Povezane novice

Za občutne prihranke električne energije pri odsesovanju

Za občutne prihranke električne energije pri odsesovanju

V polnem zagonu v le dveh dneh

V polnem zagonu v le dveh dneh

Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Aplikacija Weinig App Suite eno izmeno proizvodnje nadzoruje povsem sama

Pilana Pukanić z Weinigom izdela tretjino več masivnih plošč

Pilana Pukanić z Weinigom izdela tretjino več masivnih plošč

Nazaj na seznam