Hitrejši čas proizvodnje, manj nesreč in manj hrupa

Mizarstvo Ebert z Aero-Lift vakuumskim dvigalom za les dviguje standard svoje proizvodnje

Hitrejši čas proizvodnje, manj nesreč in manj hrupa

Podjetje: Ebert GmbH & Co. KG, Nemčija

Dejavnost: Mizarstvo s tehnologijo CNC

Stroj: Vakuumsko dvigalo za les proizvajalca Aero-Lift


Skozi proizvodnjo mizarstva Ebert nas popelje lastnik, Tobias Ebert. Vakuumsko dvigalo za les Aero-Lift so namestili pri vhodu v proizvodnjo, z njim pa dosežejo vse stroje, tako žago kot CNC napravo. Dvigalo uporabljajo predvsem za rezanje, torej pri žagi za razrez plošč.


Dvigalo za vse dimenzije

Ebertovi imajo v lasti standardno pohištveno mizarstvo, zato večinoma obdelujejo običajne standardne dimenzije plošč. Te dosežejo maksimalne dimenzije 4,10 m x 2,07 m in debeline 19 mm ali več. “Žagali pa smo tudi že žagane bukove masivne lepljene plošče debeline 40 in 50 mm. In do zdaj z napravo nismo dosegli nobenih omejitev,” pojasnjuje Tobias.

Z eno samo osebo od začetka do konca

Ogledamo si proces, kjer najprej z viličarjem paket plošč dostavijo pred žago. Operater na žagi lahko od tam naprej sam oblikuje svoj delovni postopek. S pomočjo vakuumskega dvigala premakne ploščo iz zložaja na horizontalno žago, z žage na odlagališče in tako naprej v proizvodnem procesu. Na žagi potrebujejo le enega zaposlenega. Ista oseba tako lahko razreže pakete po 10, 20 ali 30 desk brez pomoči sodelavca. Zdaj lahko namreč sam tudi naloži in razloži material s stroja.

Hitrejša proizvodnja, boljši pretok

“Merljiva sprememba v proizvodnji je predvsem hitrejši čas izdelave, saj delo zdaj zahteva le enega človeka. Na ta način lahko sam razrez planiramo drugače. Zdaj imamo hitrejši čas proizvodnje in boljši pretok materiala,” Tobias strne najbolj očitne prednosti novega stroja. Vakuumsko dvigalo podjetja Aero-Lift so namestili tako, da dvigalo že pri vratih proizvodnje lahko takoj “prevzame” pakete. Razpon oziroma fleksibilnost dvigala pa potem omogoča, da od tam delo nadaljujejo na žagi za plošče ali na CNC stroju.

Na sliki je Aero-lift dvigalo (slika je vzorčna)

Ergonomski položaj dela

Zaposleni so zadovoljni, saj prihranijo veliko energije. “Prej smo na žagi potrebovali dva človeka, da sta dvigovala in transportirala deske, jih prenašala, razlagala itn. Pri tem sta se morala pogosto sklanjati. Zdaj, ko zaposleni z deskami manipulirajo z vakuumskim dvigalom, pa so ves čas v pokončnem položaju,” Tobias poudari tudi učinke na ohranjanje zdravja zaposlenih.

Manj hrupa, manj možnosti za nesreče

Vakuumsko puhalo se nahaja v zgornjem nadstropju proizvodnih prostorov mizarstva Ebert. V stropu so morali v ta namen narediti le majhno odprtino. Ker je vakuumska črpalka zgoraj, je spodaj v proizvodnji prijetno tiho. “Prav tako nimamo neposredno na vakuumskem dvigalu nobene opreme, ki bi lahko predstavljala nevarnost. Vakuumsko dvigalo nam torej omogoča, da minimiziramo tveganja za nastanek nesreč. Posebej se je zmanjšala nevarnost, da si zaposleni priščipnejo ali zdrobijo prste,” sklene niz pozitivnih učinkov Tobias Ebert in doda: “Delo z vakuumskim dvigalom je pri zaposlenih hitro postala rutina. Upravljanje z njim je preprosto in je zdaj del našega stalnega procesa. Zares smo zelo zadovoljni s strojem, deluje zanesljivo in je preprost za uporabo.”

Dvignite svojo proizvodnjo na višjo raven

Hitrejša proizvodnja, manj zaposlenih, enostavna manipulacija, manj tveganj za nesreče, manj hrupa, boljše zdravje zaposlenih. To so učinki vakuumskega dviganja v proizvodnji, ki prepričajo. Vabljeni v prodajno-razstavni salon Interceta, kjer lahko pozitivne učinke vakuumskega dviganja preizkusite sami. Pokličite nas in se naročite na test.


Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Povezane novice

V polnem zagonu v le dveh dneh

V polnem zagonu v le dveh dneh

EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

Aero-Lift z novim tehnološkim mejnikom vakuumskega dviganja FORCE-LIFT

Aero-Lift z novim tehnološkim mejnikom vakuumskega dviganja FORCE-LIFT

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Nazaj na seznam