Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Kaj je razlog, da so se pri Mizarstvu Jurač odločili za nakup Weinigovega stroja Cube.

Cube omogoča fleksibilnost - nastavljanje stroja na novo dimenzijo skobljanja je hitro in enostavno. Želeno dimenzijo se samo vtipka v krmilnik stroja in v nekaj sekundah je stroj pripravljen za obdelavo novega elementa.

Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Družinsko podjetje Mizarstvo Jurač d.o.o. iz Radelj ob Dravi je znano tako v Sloveniji kot v tujini po kvalitetnih mizarskih izdelkih. Znani so predvsem po proizvodnji vhodnih in notranjih vrat. Izdelujejo tudi ostalo pohištvo za kopalnice, dnevne sobe in kuhinje. Njihov proizvodni program je širok, s tem pa je velika tudi pestrost elementov, ki so potrebni za izdelavo njihovih visoko kvalitetnih izdelkov.

O serijah v sodobni mojstrski delavnici ne moremo govoriti. Njihovi izdelki so večinoma unikati. S tem pa se zahtevnost obdelave posamičnih elementov poveča, v smislu nenehnega prestavljanja strojev na novo dimenzijo.

Prav to je bil razlog, da so se pri Mizarstvu Jurač odločili za nakup Weinigovega skobljenega stroja Cube.


Kaj je tako posebnega pri stroju Weinig Cube in zakaj je tako priljubljen pri pravih mizarskih mojstrih?

S hitrim in enostavnim nastavljanjem stroja na novo dimenzijo skobljanja zadovoljuje njihove zahteve po fleksibilnosti. Želeno dimenzijo se samo vtipka v krmilnik stroja in v nekaj sekundah je stroj pripravljen za obdelavo novega elementa.

Primerjati Cube s štiristranskim skobeljnim strojem, ki so ga uporabljali do sedaj, je povsem neumestno in odveč.

»Veliko nam tudi pomenijo laserji na vhodu v stroj. Če vidimo, da kos lesa ne bo dal želene dimenzije, ga ne rinemo skozi stroj« pravi direktor podjetja Tadej Jurač. Tudi tiho delovanje stroja je velika prednost skobeljnega stroja Weinig Cube. Zaposleni ne rabijo glušnikov, sosedje pa so tudi zadovoljni brez odvečnega hrupa.

»S spiralnimi glavami, ki so v stroju, dobimo izredno dobro obdelavo. Dimenzijo, ki jo vpišeš v krmilnik, tudi dobiš na izhodu. Rezila, ki so vstavljena v spiralne glave, dolgo zdržijo ostrino. Priporočam!« zaključuje svoje mnenje o stroju gospod Jurač.


Galerija

Nazaj na seznam