Naprave, ki jih zaposleni z veseljem uporabljajo

Vakuumska dvigala nemškemu proizvajalcu jekla omogočajo izjemno fleksibilnost, zaposlenim pa ergonomsko delo brez obremenitev

Naprave, ki jih zaposleni z veseljem uporabljajo


Podjetje: KTS GmbH & Co.KG - Park jeklarske tehnologije

Država:  Nemčija

Dejavnost: Predelava kovine

Posebnost: uporaba XXXL pločevine do 2,5 x 9 m

Stroj: Vakuumska dvigala za kovino Aero-Lift


V nemškem parku jeklarske tehnologije se ne bojijo velikih izzivov. Zares velikih. V njihovi novozgrajeni proizvodni hali namreč domuje eden od največjih laserskih rezalnih strojev v Nemčiji. Za dvigovanje in manipulacijo pločevine v formatu tudi do 9 m pa potrebujejo zares močno in fleksibilno vakuumsko dvigalo. Vakuumska dvigala Aero-Lift so rešitev, ki njihove zaposlene navdušuje od prvega dne.


Hitro dviganje in spuščanje

Maria Koch, vodja obrata v podjetju KTS GmbH & Co, nas popelje po hali, v kateri zaposleni delajo z več vakuumskimi nosilci za dvigovanje plošč različnih velikosti. Velikost pločevine sega navzgor do 9 m formatov, manjša prijemala pa skrbijo za manjše plošče in ostanke pločevine. “Za našo novo lasersko tehnologijo rezanja nam je bilo zelo pomembno, da lahko upravljavci strojev delajo ergonomsko in hitro. Zato je bil tak vakuumski pomik za nas neizogiben. Največja prednost za nas je hitro dviganje in spuščanje tovora. Prav tako lahko zelo fleksibilno premikamo plošče ali končne sestavne dele v stroj ali iz njega. Vakuumsko dvigalo nam daje možnost, da lahko tako dvigujemo tudi ne-magnetne materiale,” povzame Koch.

Več fleksibilnosti, večja zmogljivost

Velika prednost za tako proizvodnjo je tudi, da je velika traverza vakuumskega dvigala nastavljiva, saj tako poveča zmogljivost. “Pravzaprav upravljanje z materiali za zaposlene sploh ni več nikakršen problem, saj gre praktično le za vklop in izklop sistema,” Koch opiše prednosti fleksibilnosti in preprostega upravljanja. Sicer pa v podjetju izvajajo tudi usposabljanja za varnost pri delu, tako da so zaposleni usposobljeni za delo s stroji.

Ergonomsko delo, ki preprečuje poškodbe

Koch se ustavi tudi pri dejstvu, da z vakuumskim dvigalom lahko težke in velike kose materiala dvigujejo vsi zaposleni, ob čemer vodstvu ni treba na primer skrbeti, da bi starejšim ali ranljivim sodelavcem delo povzročilo težave s hrbtom, ker ergonomsko delo pomeni res zelo nizko obremenitev sklepov in okostja. Koch ponazori svoje besede: “Naši zaposleni so res zadovoljni s tem načinom dela. Vidim, da jih uporabljajo na dnevni ravni, stroj je ves čas v uporabi in ne slišim nobenih pripomb. To pa seveda pomeni, da smo tudi mi zelo zadovoljni z vakuumsko tehniko dviganja.”

Odličen servis je ključnega pomena

Kochova ekipa z Aero-Liftom tesno sodeluje. “Servisna podpora vedno odlično deluje. Vedno smo hitro obravnavani, hitro dobimo rezervne dele, ko jih potrebujemo. Sicer pa jih potrebujemo redko, ker so vsi deli stroja zelo trpežni,” opisuje odnos Koch. Ker jih kot pogodbene izvajalce odlikuje predvsem prilagodljivost, so iskali rešitve izven standarda. “Aero-Lift nam je tukaj zelo hitro ponudil izjemno rešitev, prilagojeno za nas. Zaupali smo jim in do danes nas še ni razočarala,” zaključuje Koch.

Izkoristite prednosti vakuumskega dviganja

Vakuumska tehnika dviganja v proizvodnji pomeni velik korak naprej tako v zmogljivosti kot v razbremenitvi zaposlenih. V času, ko je strokovne kadre težko pridobiti, je vakuumsko dvigalo tudi odlična motivacija za zaposlene. V Intercetu smo strokovnjaki za tehniko vakuumskega dviganja in zastopniki za dvigala Aero-Lift. Naša servisna ekipa pa ves čas zagotavlja kakovosten in ažuren servis. Oglasite se v prodajno-razstavnem salonu Intercet in preizkusite vakuumsko tehniko Aero-Lift z lastnimi materiali.


Povezane novice

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Weinig na Ligni pokazal svoj potencial

Weinig na Ligni pokazal svoj potencial

V letu 2022 z optimizacijo odsesovanja prihranili 800.000 kWh elektrike

V letu 2022 z optimizacijo odsesovanja prihranili 800.000 kWh elektrike

Nazaj na seznam