Skener za les EasyScan Smart – dostopna umetna inteligenca

Skener za les, sposoben globokega učenja, ki odkriva napake kot človeški možgani

V sodobni tehnologiji obdelave lesa se vse pogosteje srečujemo s popolno avtomatizacijo že v fazi grobega krojenja. Integracija skenerjev v začetno fazo proizvodnje tako postaja dobra praksa uspešnih linij.

Skener za les EasyScan Smart – dostopna umetna inteligenca

Skener v tej fazi z bliskovito hitrostjo zbere vse ključne podatke o lesu (npr. grče) in jih preda strojem v nadaljnjih fazah razreza (večlistna krožna žaga, optimirni čelilnik) pri polni hitrosti. Sistemi zaznavanja napak postajajo nepogrešljiv element proizvodnje, saj naraščajoče zahteve proizvodnih procesov kličejo po integraciji umetne inteligence.

EasyScan Smart je nov mejnik v tehnologiji zaznavanja napak

V letošnjem letu Weinig predstavlja nov mejnik v tehnologija zaznavanja napak in lastnosti lesa. EasyScan Smart predstavlja revolucijo pri odkrivanju napak v najboljšem razmerju med ceno in zmogljivostjo. EasyScan Smart nasleduje skener EasyScan+, novi skener pa prinaša še več prednosti in funkcionalnosti, vključujoč umetno inteligenco.

Boljše prepoznavanje napak po zaslugi umetne inteligence

Z umetno inteligenco oziroma bolje rečeno s sistemom »globokega učenja« se je količina in kakovost informacij, ki jih dobimo o lesu, močno razširila. EasyScan Smart namreč v celoti analizira les, ki ga obdeluje, in ustvari tako imenovano surovo sliko. Naši najboljši strokovnjaki »sistem« učijo na podlagi več stokratnega prikaza različnih napak oz. defektov. Ker pa se vrste lesa med seboj zelo razlikujejo, smo za vsako drevesno vrsto razvili svoj model, kar skenerju omogoča, da odkriva napake podobno kot človeški možgani.

Izboljšana kakovost slike

Barvna kamera, ki zajema sliko v ločljivosti 4K, predstavlja nov mejnik v natančnosti prepoznavanja napak. Slika je tako še bolj ostra in vsebuje več informacij, kar poveča možnost prepoznavanja napak in s tem še izboljša proces zaznavanja. Nova pametna laserska kamera dela sistem še robustnejši, saj omogoča sledenje linijskega laserja.

Z nami je integracija umetne inteligence preprost korak

Integracija umetne inteligence v proizvodnjo je lahko preprost in dostopen korak, ki prinaša izjemne prednosti in dodano vrednost. Zmogljiv skener za les je ena od investicij, ki se v lesnoobdelovalni proizvodnji hitro povrne, saj je kakovosten les vse bolj dragocen. Intercetovi prodajno-tehnični svetovalci so specializirani za integracijo umetne inteligence v obstoječe proizvodnje. Pokličite nas in svetovali vam bomo najboljšo rešitev za vašo proizvodnjo.

Celotno ponudbo skenerjev za les si lahko ogledate tukaj https://intercet.si/prodajni-program/skenerji

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig EasyScan+
Weinig EasyScan+

 Skenerji z visoko zmogljivosto in nizko investicijo - nov srednji razred Weinig skenerjev.


Povezane novice

Nov Weinigov skener za prepoznavanje napak v lesu EasyScan

Nov Weinigov skener za prepoznavanje napak v lesu EasyScan

Nazaj na seznam