Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Cube ima veliko povpraševanja, spisek naročil je dolg.

Skobeljni stroj Cube: podjetje Ysewijn pojasnjuje zakaj so se odločili za nakup

Skobeljni stroj Cube ima veliko povpraševanja, spisek naročil je dolg. Proizvajalec lahko enostavno našteje veliko razlogov, ki govore v prid nakupa skobeljnega stroja. Belgijsko podjetje Ysewijn pojasnjuje razloge, zaradi katerih so se odločili za Weinigov skobeljni stroj.

Belgijsko podjetje Ysewijn proizvaja lesena okna in vse za notranjo opremo. Majhne serije v najrazličnejših dimenzijah so vsakodnevna stalnica. Za predskobljanje so do nedavno uporabljali tradicionalne poravnalke in debelinke. Danes so le-te kot muzejski primerki prekriti s prahom. Podjetje Ysewijn je zaključilo to dobo. Prihodnost sliši na ime Cube in dela prijetno tiho le nekaj metrov naprej v delavnici.

Štiristranski skobeljni stroj pravzaprav ni bil v načrtu

Pravzaprav sem želel ponovno kupiti poravnalko in debelinko, pripoveduje direktor podjetja. S štiristranskimi skobeljnimi stroji smo imeli vedno malo napete razmere. Poleg miznega rezkarja imamo tudi soliden profilirni rezkar. Vendar nastavljanje zahteva veliko časa in je precej zakomplicirano.

Tedaj je na hišnem sejmu podjetja SMI prvič videl kompakten WEINIG-ov štiristranski skobeljni stroj Cube. Na Ligni se je pri drugem kontaktu s strojem direktor podjetja Dirk Ysewijn dokončno zagrel.

Popolnoma nov koncept

Zakaj taka sprememba? Dirk Ysewijn ima jasen odgovor: »Cube ni običajen štiristranski skobeljni stroj, temveč popolnoma nov koncept«, meni on. »Kar mi je všeč, je popolno reduciranje na tisto, kar je važno, ter popolnoma enostavno posluževanje.« Njegov mojster dodaja: »Postavite obdelovanec na vhodno mizo, vtipkate višino in širino, zaženete motorje in spustite obdelovanec skozi stroj«. Oba sta izredno zadovoljna s kakovostjo površine. »Boljša, kot je bila prej s poravnalko in debelinko«, sta enotna. Nesporna prednost stroja je istočasna obdelava vseh štirih strani, kar omogoča točnost dimenzije, paralelnost in pravokotnost.

Visoka produktivnost

Seveda je Dirk Ysewijn tudi kalkuliral. Na koncu je bil začuden: »Cube ni veliko dražji od poravnalke in debelinke, poleg tega pa opravi komplicirane delovne korake, ki so bili nujni v dosedanji obdelavi, v enem prehodu in to cca. 10x hitreje. Stroj tedensko dela povprečno 2 uri, pri čemer prihrani torej 18 delovnih ur. »Lahko rečem, da so to delovne ure mojega mojstra«, poudari direktor podjetja, saj na Cube-u lahko dela kateri koli delavec, v tem času pa njegov mojster lahko opravlja delo, ki povečuje delovno učinkovitost. »To me posebej veseli, saj je težko najti kvalificirano osebje«, pove Dirk Ysewijn.

Štiristranski skobeljni stroj prihodnosti

Medtem je delo brez štiristranskega skobeljnega stroja postalo nezamisljivo. 95% masivnega lesa, ki se mora štiristransko skobljati, gre skozi ta mali stroj. Preostanek so elementi dimenzij, ki so preveliki ali premajhni za Cube. No, to za Dirka Ysewijna ni nikakršen problem. »Cube mora biti enostaven. Zaradi tega se morajo sprejeti tudi majhne omejitve«, meni on. Kar se tiče prihodnosti malega štiristranskega skobeljnega stroja, pa je direktor podjetja povsem jasen: »Vsak, ki obdeluje les, bo v prihodnosti imel eno.«

Vabljeni k ogledu strojev za skobljanje v naši ponudbi na https://intercet.si/prodajni-program/skobeljni-stroji


Galerija

Povezane novice

Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Skobeljni stroj Cube v podjetju P&J Joinery

Skobeljni stroj Weinig Cube z novima uporabnima opcijama

Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Cube ostaja v tekmi

Skobeljni stroj Weinig Cube z mobilnim vretenom

Skobeljni stroj Weinig Cube z mobilnim vretenom

Skobeljni stroj Cube amortiziran že z enim naročilom

Skobeljni stroj Cube amortiziran že z enim naročilom

Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Kako je z Weinig Cube zadovoljen mizar

Nazaj na seznam