Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 povečal produktivnost v proizvodnji vhodnih vrat

V proizvodnji lesenih vhodnih vrat je izdelava različnih profilov neobhodna. Hitra menjava iz enega na drug profil je tako ključna za visoko produktivnost in učinkovito proizvodnjo.

Podjetje Doors si je z nakupom novega skobeljnega stroja Weinig iz Powermat serije zagotovilo, da so najbolje pripravljeni za prihodnost.

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 povečal produktivnost v proizvodnji vhodnih vrat

Bled je v Sloveniji in širši regiji znan predvsem kot idiličen turističen kraj. Lepo jezero z otočkom, grad na vrhu pečine, plavajoče pletne, lepi hoteli in vrhunska kulinarika prepričajo večino še tako zahtevnih gostov.

V tem okolju pa v podjetju Doors d.o.o. nastajajo tudi vrhunska vhodna vrata, ki so ravno tako poznana širom Evrope. Podjetje nadaljuje več desetletno tradicijo izdelave vrhunskih lesenih vrat ali v kombinaciji z aluminijasto oblogo ali steklom. Stremijo k izdelavi sodobnih vhodnih vrat ob upoštevanju najvišjih kakovostnih standardov in standardov čuvanja okolja. Vsa vrata imajo tudi odlične izolacijske lastnosti.

V sami proizvodnji vhodnih vrat je nekaj ključnih operacij. Ena od njih je vsekakor profiliranje in skobljanje elementov za okvirne konstrukcije podbojev ali kril. Ker je večina vrat izdelana po meri in željah naročnikov, je izredno pogosta tudi menjava dimenzij obdelave in oblike profila. Nov skobeljni stroj Weinig Powermat 700 je bil iz tega razloga povsem enostavna odločitev.


Slika 1: V proizvodnji vrat je ogromno različnih profilov. Pogosti menjavi orodja se tako ni mogoče izogniti. 

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 je opremljen:

  • Z vpenjanjem orodij PowerLock, kar zagotavlja hitro menjavo orodja in s tem zanemarljivo izgubo časa za prehod na nov profil;
  • S krmilnikom PowerCom, ki omogoča shranjevanje praktično neomejenega števila profilov in avtomatsko pozicioniranje vreten po menjavi orodja na ustrezno pozicijo;
  • Izjemno natančno pozicioniranje zagotavlja, da tudi prvi kos ne rabi korekcije dimenzije in oblike;
  • Možnost povezave PowerCom krmilnika stroja z računalnikom v pripravi dela ali vodstvu podjetja. S tem imamo natančen pregled nad dogajanjem v proizvodnji in hkrati izdelano statistiko proizvodnje;
  • Krmilnik PowerCom pravočasno javlja osebju tudi termine za vzdrževanje stroja, tako da nič več ni prepuščeno naključju.


Weinig Powermat 700 je podjetju Doors d.o.o. zagotovilo doseganje visokih standardov obdelave elementov vrat in pa zelo povečalo učinkovitost dela. Prej so to operacijo izvajali na skobeljnem stroju Weinig Unimat starejše generacije, ki vseh zgoraj omenjenih prednosti ni dosegal. Z novim Powermat skobeljnim strojem se je produktivnost pri profiliranju povečala!


Vas zanima, kako lahko vam pomagamo optimizirati delo? Pokličite nas na 04 27 11 550 ali pa preko spletnega obrazca.

4 glavne prednosti:

  • enormno povečanje produktivnosti stroja,
  • zagotavlja boljšo kvaliteto obdelave
  • energetsko bolj varčen 
  • varnejši za rokovanje.

Kontakt

Za več informacij in strokovno svetovanje nas kontaktirajte na 04 27 11 550 ali pa preko spletnega obrazcaZa osebno svetovanje smo na voljo na sedežu podjetja v Šenčurju.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Galerija


Iz naše ponudbe:

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Povezane novice

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 za popolnoma ravne robove

Skobeljni stroj Weinig Powermat 700 za popolnoma ravne robove

Kje so naši stroji: Powermat 700 z izjemno natančnostjo za hrvaško Prostorio

Kje so naši stroji: Powermat 700 z izjemno natančnostjo za hrvaško Prostorio

Nazaj na seznam