Skobeljni stroji Weinig z mobilnim vretenom tudi pri vstopnih modelih

Mobilno vreteno je pri Weinigovih štiristranskih skobeljnih strojih že nekaj časa poznana opcija, ki vam olajša delo, kadar imate opravka z različnimi širinami neobdelanega lesa - npr. pri proizvodnji širinsko lepljenih plošč, stopnic, krst, itd.

Gre za princip, da različno širokih elementov pred obdelavo na štiristranskem skobeljnem stroju ne rabite sortirati po širinah, pač pa jih poskobljate enega za drugim. S tem si prihranite kar nekaj časa in fizičnega napora.

Skobeljni stroji Weinig z mobilnim vretenom tudi pri vstopnih modelih

Skobeljni stroj mora za ta način dela imeti krmilnik Memory ali PowerCom. In seveda izvedba levega vretena, ki omogoča neprestano avtomatsko prilagajanje pozicije levega vretena. Na poravnalni mizi se različno široki elementi avtomatsko izmerijo, levo vreteno pa se takoj po tem postavi na ustrezno pozicijo. Tako se obdelovanec poskoblja z največjim možnim izkoristkom širine obdelovanca.

Imamo torej dve veliki prednosti:

  • prihranek na času 
  • prihranek na materialu

To prednost so prepoznali v večini obratov v regiji, ki izdelujejo širinsko lepljene plošče.

Po novem lahko mobilno vreteno izberete tudi pri manjših vstopnih modelih Weinigovih skobeljnih strojev kot sta Powermat 700 ali Cube Plus. Novost je tudi merjenje z laserjem, kar omogoča še natančnejše merjenje.


Iz naše ponudbe:

Weinig Cube Plus
Weinig Cube Plus

Skobeljni stroj za ravno štiristransko skobljanje z avtomatsko motorno nastavitvijo širine in debeline skobljanja. Za manjša in srednje velika podjetja.

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model nove generacije strojev za skobljanje in profiliranje, ki omogoča izredno hitro nastavljanje stroja na nov profil oz. dimenzijo.

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja.

Nazaj na seznam