Skupaj s kupci in dobavitelji široko odprli vrata rešitvam

Na Intercetovih dnevih odprtih vrat smo strnili znanje in tehnologije najboljših strokovnjakov, razvijalcev in dobaviteljev rešitev za lesnoobdelovalno industrijo.

Skupaj s kupci in dobavitelji široko odprli vrata rešitvam

“Izzivi dobrodošli,” bi se lahko glasil napis nad vrati Intercetovega prodajno-razstavnega salona v času Intercetovih dnevov odprtih vrat. Zbrali smo namreč najboljšo ekipo strojev in strokovnjakov z vsega sveta na področju lesnoobdelovalne industrije. Tako opremljeni smo se zato zares veselili vsakega izziva, s katerim ste nas obiskali. Zbrali smo nekaj utrinkov dogajanja in rešitev, ki smo jih poiskali.

Rešitve za predelavo masivnega lesa in digitalizacijo proizvodnje:

Prvič je bil v Sloveniji predstavljen Weinigov sistem RipControl za samodejno merjenje širine in optimizacijo širinskega razreza za robljene in nerobljene deske z linijskim senzorjem. Posebej so se zanj zanimali obrati, kjer dodajanje v večlistno krožno žago še poteka ročno in potrebujejo sistem za hitro zaznavo širine deske.

Weinig App Suite je navdušil vse privržence industrije 4.0 – z izjemnimi možnostmi nadzora proizvodnje je aplikacija mnogim porodila nove ideje za izboljšanje ozkih grl in zmanjševanje nedejavnih časov v proizvodnji.

Rešitve za optimizacijo odsesovalnih sistemov in vpeljavo pametne tovarne 4.0

DESA sistem optimizacije odsesovanja prinaša revolucijo v krmiljenju odsesovalnih sistemov, saj končno prinaša pravo odsesovanje tam, kjer je potrebno – ne glede na pozicijo stroja in oddaljenost od ventilatorja. Pri tem prinaša izjemne prihranke, hkrati pa zagotovi absolutno varnost pred implozijami ali eksplozijami in s tem povsem zadosti ATEX 2018 direktivi!

Rešitve za izven standardne proizvodnje, posebne rešitve

Izdelava utorov z namenskim strojem rešuje probleme in ozka grla vsem, ki izdelujejo produkte s številnimi utori – npr. v proizvodnji mobilnih hišk, avtodomov, vrtnega pohištva ipd. V primerjavi z ostalimi rešitvami (npr. ročna izdelava na formatni žagi) je rešitev s strojem Stegherr NF veliko bolj varna in učinkovita.

Rešitve za zdravo, ergonomsko delovno mesto brez poškodb

Prva predstavitev vakuumskega cevnega dvigala Force-lift je porodila precej idej predvsem tistim, ki se v svoji proizvodnji konstantno srečujejo z dvigovanjem manjših bremen – do 75 kg. Z uporabo različnih vakuumskih prijemal je Force-lift univerzalno uporaben praktično za vsa bremena.

Trije magneti za obiskovalce

Tri vroče teme, ki so pritegnile največ zanimanja na letošnjih dnevih odprtih vrat so bile:

  1. Digitalizacija proizvodnje in rešitve, ki so povezane s področjem digitalizacije. Zavedanje, da je digitalizacija sedanjost, ne veš prihodnost, je bila letos najbolj udarna tema strokovnih srečanj in zanimanj.
  2. Prikaz optimizacije odsesovanja v živo. Opazovati inteligentni sistem senzorjev, ki vplivajo na delovanje odsesovanja, je prava senzacija. Prav tako pa so bili obiskovalci presenečeni ob tem, ko so na zaslonu opazovali beleženje hitrega kopičenja prihranka energije.
  3. Optimizacija pri obdelavi masivnega lesa. Čeprav je ta na trgu prisotna že nekaj časa, je bila tudi letos magnet za obiskovalce. Številne novosti in rešitve za izboljšanje natančnosti in optimizacije so navdušile!

Pod črto

“Dnevi odprtih vrat so uspešni, če stranke, ki nas obiščejo, opremimo vsaj z eno izboljšavo, ki bo njihovo proizvodnjo naredila bolj učinkovito, enostavnejšo, bolj zmogljivo, naprednejšo. Če so odšle od nas z rešitvijo, kako optimizirati svoje procese, zmanjšati število napak in reklamacij in s tem povečati stroškovno učinkovitost. Po tem merimo svoj uspeh in tokrat smo zares zadovoljni,” je črto pod tridnevno dogajanje strnila Tamara Golmajer, direktorica Interceta. Dodaja, da je bila rdeča vseh treh dni zadovoljstvo strank, da rešitve in novosti lahko zopet vidijo v živo, saj veliko dogodkov prav zaradi aktualnih razmer ni bilo možno izvesti.

Ste zamudili dneve odprtih vrat?

Ste zamudili dneve odprtih vrat, pa vas zanima kateri od strojev, ki smo ga predstavljali? Nekateri bodo takoj odšli na novo lokacijo, druge pa bomo še nekaj časa obdržali - pokličite nas in jih ujemite za preizkus. Z veseljem bomo z vami delili tudi druge rešitve, ki smo jih predstavili na dnevih odprtih vrat.


Galerija


Povezane novice

Dobavitelj Weinig

Dobavitelj Weinig

Dobavitelj Energy Save System

Dobavitelj Energy Save System

Dobavitelj SHM Stegherr

Dobavitelj SHM Stegherr

Dobavitelj Aero-lift

Dobavitelj Aero-lift

Nazaj na seznam