Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C briljira v obdelavi trdega lesa!

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C linije DimterLine po celem svetu ponuja edinstveno možnost lepljenja masivnih plošč iz trdega lesa.

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C briljira v obdelavi trdega lesa!

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C linije DimterLine po celem svetu ponuja edinstveno možnost lepljenja masivnih plošč iz trdega lesa. Zaradi tega se je podjetje Masif Panel, ki proizvaja visokokakovostne pohištvene plošče za večjo trgovsko hišo z opremo in pohištvom, odločilo za investicijo v to linijo. Na pretočni liniji za širinsko lepljenje ProfiPress C 3200 HF, z dolžino stiskalnice le 2,8 m, se v izmeni proizvede do 1350 m2 plošč iz trdega lesa, v glavnem iz bukve in hrasta.

To omogoča High Performance sistem za dodajanje elementov pri pretočnih linijah ter skrajno učinkovita tehnika širinskega lepljenja z visoko frekvenco. Na etažnem sistemu za paketiranje (glej sliko spodaj) se v najkrajšem času zbere do šest oblepljenih lamel, za tem se pozicionirajo pred dodajanjem in se nato v paketu dodajajo v stiskalnico. Tako se že med pozicioniranjem in dodajanjem v stiskalnico na druge lamele lahko nanese lepilo in se začnejo zbirati. Zahvaljujoč temu sistemu se kapaciteta poveča na dodajanje do 28 lamel v minuti. Najmodernejša tehnika lepljenja z visoko frekvenco z avtomatsko reguliranim generatorjem omogoča popolno utrjevanje lepila v le nekaj minutah v izjemno kratki dolžini stiskalnice. Energija zagreje le spoj, les pa pri tem ostane popolnoma hladen. Zaradi tega še posebej pri trdem lesu ne prihaja do napetosti ali ukrivljenosti plošč, s tem pa tudi ne do odprtih spojev. Zahvaljujoč kratki dolžini stiskalnice (zaradi tehnike lepljenja z visoko frekvenco) prestavljanje na novo dolžino ali debelino plošč teče brez problema in ne zahteva veliko časa.

Na stiskalnici se lahko lepijo tudi klasične masivne plošče variabilnih širin, ki se nato v kombinaciji s prečno žago lahko odgovarjajoče formatirajo na dolžino. Stiskalnica je za ta namen opremljena s sistemom za avtomatsko merjenje širin in krmiljeno osamitvijo lamel različnih širin pred nanosom lepila. Plošče se lahko lepijo tako po zadani širini kot brezkončno. Zadnja možnost v kombinaciji z žago znatno varčuje material. Za prečno žago je dograjen še sistem za nadaljnji avtomatski transport in odgovarjajoče zlaganje.

Podjetje Masif Panel je na začetku svoje poti in pred sodelovanjem s koncernom Weinig svojo proizvodnjo opremljalo z enostavnimi stroji azijskega konkurenčnega podjetja. Po montaži in zagonu stiskalnice za širinsko lepljenje ProfiPress C je kupec povsem prepričan v Weinig kvaliteto. Znamka Weinig (več o znamki) se za kupca potrjuje v visokokvalitetnih in zanesljivih strojih ter končnih proizvodih vrhunske kvalitete. Kupec je izredno zadovoljen s svojo odločitvijo da investira v stiskalnico ProfiPress C linije DimterLine in načrtuje v bodoče razširiti svojo proizvodnjo s stroji in linijami koncerna Weinig.


Galerija


Iz naše ponudbe:

Weinig ProfiPress C
Weinig ProfiPress C

 Stiskalnica je sinonim za racionalno proizvodnjo velikih serij. Kapaciteta na izmeno se začne pri cca. 800 m² in to pri najvišji kvaliteti lepljenja. 


Povezane novice

Weinig stiskalnice za širinsko spajanje lesa

Weinig stiskalnice za širinsko spajanje lesa

Nova proizvodnja plošč iz lepljenega lesa v Severni Evropi

Nova proizvodnja plošč iz lepljenega lesa v Severni Evropi

Nazaj na seznam