Team 7 in Weinig - brez kompromisov do najboljše kakovosti

Z nakupom visokofrekvenčne stiskalnice za širinsko lepljenje Weinig se je kupec odločil za najsodobnejšo obdelavo izdelkov. Z uporabo stiskalnice ProfiPress L II Comfort 3600 podjetja Weinig se je dnevna kapaciteta skoraj podvojila, tudi pri zelo majhnih serijah.

Team 7 in Weinig - brez kompromisov do najboljše kakovosti

Podjetje Team 7 je že 60 let sinonim za najvišjo kakovost – edinstvena povezava narave, dizajna in tehnike se odraža v vsakem kosu pohištva, ki ga izdelajo. Zaradi stalnega razvoja proizvodnega obrata v Avstriji in uporabe najnovejših tehnologij se prilagodljivo realizirajo inovativni trendi in nove ideje. Z ljubečim ročnim delom prejmejo končni izdelki svoj neprecenljiv značaj. Prodajni program kupca med drugim obsega luksuzno pohištvo za spalnico, dnevno sobo in jedilnico.

Stiskalnica ProfiPress L II Comfort je nadomestila konkurenčni stroj

Z nakupom visokofrekvenčne stiskalnice Weinig se je kupec odločil za najsodobnejšo obdelavo izdelkov.  Z uporabo stiskalnice za širinsko lepljenje ProfiPress L II Comfort 3600 podjetja Weinig se je dnevna kapaciteta skoraj podvojila, tudi pri zelo majhnih serijah. Poleg tega se je z njo znatno izboljšala fleksibilnost pri izdelavi. Hitrejšo obdelavo tako doseže z zmanjšanjem časa takta z 10 na 3 minute. Prej je kupec uporabljal stiskalnico na vročo vodo konkurenčnega ponudnika, ki pa ne ustreza več sodobnim zahtevam pri delu. S premičnimi prisloni lahko sedaj v enem proizvodnem ciklu stiska različne širine plošč od 650 do 1300 mm. S stiskalnico Weinig je tako kupec našel ustrezno rešitev.

V skladu s svojo filozofijo uporabljajo pri podjetju TEAM 7 belo lepilo brez škodljivih snovi, ki se natančno v obliki tankih črt nanaša na lamelo. Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress L II Comfort zagotavlja najvišjo kakovost pri lepljenju masivnih plošč, s čimer se zmanjša potreba po naknadni obdelavi. Poleg tega so lepilne fuge ob odvzemu plošč iz izhodne mize že povsem strjene.

Dovod lamel v stiskalnico za širinsko lepljenje masivnih plošč ProfiPress L II v podjetju Team7

Slika 1: Dovod lamel v stiskalnico za širinsko lepljenje masivnih plošč ProfiPress L II v podjetju Team7

Posebni izzivi pri integraciji stiskalnice v proizvodno linijo

Zaradi želene integracije v obstoječo proizvodno linijo pri kupcu je bilo potrebno natančno načrtovanje. Pri tem smo optimalno izkoristili obstoječe prostorsko omejene razmere. Hkrati smo optimirali splošen proizvodni tok, tako da smo dodali izboljšano dovajanje materiala v stiskalnico. Poleg tega smo izboljšali transport zlepljenih plošč do naslednje postaje za obdelavo.

Zlepljene plošče iz stiskalnice za širinsko lepljenje ProfiPress L II v podjetju Team7

Slika 2: Zlepljene plošče iz stiskalnice za širinsko lepljenje ProfiPress L II v podjetju Team7

OptiPress kot idealna programska rešitev

Stroj je opremljen s programsko opremo OptiPress, ki nudi kupcu dodatne prednosti:

  1. Hitra menjava dimenzij stiskanja, tudi pri majhnih serijah.
  2. Izmenjava podatkov z računalnikom za pripravo dela, ki ga imajo v obratu.
  3. Samodejni uvoz podatkov  --> ročen vnos s strani upravljavca ni potreben.
  4. Optimiranje polnilne površine stiskalnice

Zakaj ravno Weinig?

  • sodoben paket tehnike/programske opreme
  • lepljenje brez škodljivih snovi
  • višje dnevne kapacitete
  • učinkovita, bolj fleksibilna proizvodnja

S stiskalnico za širinsko lepljenje masivnih plošč ProfiPress L II Comfort 3600 ima kupec prepričljiv tehnični paket, s katerim je pripravljen na izzive, ki mu jih prinaša prihodnost.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig ProfiPress L II
Weinig ProfiPress L II

 Kompaktna Weinig stiskalnica za širinsko lepljenje za manjše in srednje obrate ter industrijo. Utrjevanje spoja z visoko frekvenco.



Weinig Ultra/Ultra TT 1000
Weinig Ultra/Ultra TT 1000

Močan srednji razred linij za dolžinsko spajanje z vrtljivo mizo, ki se obrača ročno ali avtomatsko. Primerna za izdelavo horizontalnega ali vertikalnega spoja.

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Nazaj na seznam