Učinkovit razrez letvic za letvičenje

Weinigova večlistna krožna žaga VarioRip 310 ta posel obvlada do popolnosti

Učinkovit razrez letvic za letvičenje

Slika 1: Nova linija za razrez podjetja Weinig v podjetju Schilliger ne zavzame veliko prostora

Družba: Schiliger Bois

Država: žage v Franciji in Švici

Glavna področja: sušenje lesa, proizvodnja rezanega lesa, proizvodnje dolžinsko spojenega lesa, skobljanje lesa

Zgodovina: od 1861 jo vodijo člani družine Schilliger, zdaj pa je na čelu podjetja že peta generacija

Države izvoza: evropske države (zlasti Italija) in svet 

Stroj: Večlistna krožna žaga Weinig VarioRip 310


Proizvodnja letvic za letvičenje je v žagarstvu pogosto »nujno zlo« – izdelek ne prinaša zaslužka, vendar je še vedno bistven za čiste pakete rezanega lesa. Da bi lahko družba Schilliger Bois učinkovito proizvajala letvice za letvičenje, se zanaša na večlistno krožno žago VarioRip 310.

Slika 2: VarioRip 310 razreže deske s širino do 300 mm

Zvesti Weinigu

Nova linija za razrez za proizvodnjo letvic za letvičenje od februarja 2022 deluje v podjetju Schilliger Bois v Volgelsheimu v Franciji. "Sistem Weinig Raimann smo imeli že prej. Star je bil 30 let in čas je bil, da ga zamenjamo. Zaradi odličnega sodelovanja s podjetjem smo se spet odločili za sistem istega dobavitelja" pravi François Meyer, odgovorni vodja proizvodnje v žagi podjetja Schilliger Bois. "Poleg tega poznamo stroje in njihove zmogljivosti."

Prilagojena za proizvodnjo letvic

Weinig Raimann je dobavil večlistno žago VarioRip 310 ter ustrezno vhodno in izhodno mehanizacijo. "Ta VarioRip 310 je bil v povezavi z vhodnim vertikalnim zalogovnikom posebej razvit in optimiziran za proizvodnjo letvic za letvičenje,« pojasnjuje Sven Niedermüller, produktni vodja podjetja Weinig Raimann. Podajanje v stroj tako poteka prek vertikalnega zalogovnika desk.

Slika 3: Vhodni vertikalni podajalnik v žago je Weinig zasnoval posebej za material nizke kakovosti.

22 desk na minuto, maksimalna varnost

Vertikalni zalogovnik omogoča, da se deske zlagajo zelo ergonomično in hitro. Material se nato s stransko podajalno enoto samodejno in optimalno dovede v žago VarioRip. Močan kontaktni pritisk zagotavlja natančen uvlek deske po celotni dolžini. "Zaradi natančnega dovajanja je les voden po prislonu, kar povečuje izkoristek," pojasnjuje Niedermüller. Podajalnik ima možnost dodajanja kar 22 desk na minuto. VarioRip 310 ima spodaj gonjeni nazobljeni podajalni valj in pnevmatski pritisni valj zgoraj. "Zaradi številnih varoval proti povratnim udarcem in odlomki ter sistema SafetyPlus je VarioRip varna večlistna krožna žaga," poudarja produktni vodja. VarioRip v povezavi z vhodnim podajalnikom in fiksnimi žaginimi listi obdeluje deske dolžine od 0,9 do 1,5 m, širine od 70 do 300 mm in debeline od 15 do 50 mm.

Optimiziran izhod s stroja

Na izhodni strani se razrezane letve prenesejo na sortirni trak. Delavec od tam odstrani lamele in jih odloži v voziček za pakiranje v svežnje. Ostanki pa samodejno padejo na drug transportni trak, ki jih odpelje v drobilnik. Weinig Raimann ponuja še dve rešitvi za izhodni transport: vzpenjajoči se transporter ter kombinacijo sortirnega traku in vzpenjajočega se transporterja.

Slika 4: Podjetje Schilliger Bois se je na izhodni strani iz žage odločilo za sortirni trak

Samo en zaposleni, fleksibilnost glede na naročila

Novi sistem navdušuje predvsem s svojo majhno površino. Glavna prednost pa je tudi, da lahko proizvodnjo skladovnih letvic zdaj namesto z dvema zaposlenima opravi le en delavec. Lamele se lahko proizvajajo fleksibilno glede na stanje naročila. "Sistem je v uporabi vsak dan. Z naložbo smo lahko optimizirali svoje procese in izboljšali delovno mesto za naše zaposlene," pravi Meyer.

Robustna konstrukcija, dolga življenjska doba

Večlistna krožna žaga VarioRip 310 je robusten stroj, ki mojstrsko opravi svojo nalogo. Odlikujejo ga dolga življenjska doba, optimalen razrez ter visoka učinkovitost in dobičkonosnost. Ekipa Interceta ima dolgoletne izkušnje z nadgradnjo sistemov za učinkovit razrez in VarioRip 310 se je izkazal kot investicija, ki se podjetjem učinkovito povrne. Obiščite naš prodajno-razstavni salon in preizkusite vodilne svetovne žage s svojim materialom.


Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig VarioRip 310
Weinig VarioRip 310

Večlistna krožna žaga VarioRip 310 predstavlja vstop na področje optimiranja širinskega razreza.

Žagin list za večlistne žage
Žagin list za večlistne žage

Standarden HM žagin list za Weinigove večlistne krožne žage. Dimenzija 300 x 3,4 / 2,2 x 80 mm, Z=28. Za delovno višino do 60 mm.

Povezane novice

EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

EasyStop – zdaj režemo hitreje in enostavneje

Ena najsodobnejših žag v Evropi pri Rettenmeierju

Ena najsodobnejših žag v Evropi pri Rettenmeierju

Optimiziranje vzdolžnega in prečnega razreza lesa listavcev

Optimiziranje vzdolžnega in prečnega razreza lesa listavcev

Nazaj na seznam