Vakuumska prijemala – pomočnik za hitro in varno premikanje brez nastanka poškodb

Vakuumska tehnika v predelavi lesa, proizvodnji oken, pohištva, gradbeništvu in izdelkov iz pločevine

Vakuumska tehnika in tehnika dvižnih naprav prinašata izjemen napredek pri delu s težjimi materiali tako v industriji kot obrtništvu in trgovini. Vakuumska dvigala se uporabljajo kot pripomoček za dviganje težkih bremen in tako razbremenijo delavce, hkrati pa izboljšajo pretok materiala v proizvodnji in zmanjšajo možnosti nastanka poškodb zaradi manipulacije.

Vakuumska prijemala – pomočnik za hitro in varno premikanje brez nastanka poškodb

Lesene plošče, pohištvo ali občutljivi obdelovanci gredo tako v višave. Vodilni pri razvoju tega področja je Intercetov partner Aero-Lift, proizvajalec vakuumske tehnike iz mesta Binsdorf na jugo-zahodu Nemčije, ki razvija prilagojene rešitve vakuumske tehnike za posamezne panoge in namene.

Oprijem za vse površine 

Njihovo vakuumsko prijemalo Aero-Timber se spopada z dolgimi in težkimi deskami, pri preciznem nameščanju težkih obledovancev pa nam na pomoč priskoči ploskovno prijemalo Vuss. Vakuumski manipulator je na drugi strani optimalen za OSB, MDF in iverne plošče, Aero-Poro pa se spoprime s ploščami s porozno površino.

Hitra menjava prijemal

Vakumski manipulator sodi med klasike vakuumskih prijemal in je sestavljen iz štirih enot - vakuumskega generatorja, dvižne cevi, krmilne enote in samega sesalnega prijemala za dviganje tovora. Proizvajalec Aero-Lift je razvil modularni vakuumski sistem, ki s pomočjo posebne sklopke izjemno hitro in enostavno menjuje sesalna prijemala. Tako je dolgotrajno menjavanje prijemal stvar preteklosti. Z ozirom na različna prijemala sedaj vakuumski manipulator preprosto dviguje različne objekte kot so zaboji, deske, plošče, sodovi, vreče in kartonske škatle.

Modularni sistemi za večjo fleksibilnost

Aero-Liftov modularni sistem vakuumskih manipulatorjev z dodajanjem posameznih komponent sistema omogoča tudi dodatne funkcije. Tako obstajajo npr. modul za zvočno izolacijo, podaljšan ročaj za upravljanje z brezstopenjsko nastavljivim kotom, radijsko brezžično krmiljenje, mehanska ali pnevmatska naprava za obračanje elementov ipd. Z inteligentno opremo vakuumski manipulator pokrije še tako zahtevno površino. Njegov zgibni drog je primeren tudi za slabše prostorske razmere, modularni tirni sistemi pa se lahko individualno prilagajajo.

Vakuumska dvigala za premikanje velikih masivnih, MDF, ivernih ali OSB plošč brez nastanka poškodb

Obrtništvo in industrija zahtevata vsestranske in prilagodljive sistemske rešitve za manipulacijo z lesenimi ploščam ali paletami. Pogost izziv so še vratna krila ali drugi večji obdelovanci, ki jih je treba hitro in varno premikati brez nastanka poškodb. Vakuumsko dvigalo Aero-Poro se odlično obnese za prenos OSB, MDF in ivernih plošč ter drugih zrakoprepustnih plošč in zato predstavlja stalnico v lesni industriji.

Upravljanje z radijskim daljinskim upravljalnikom

Izvlečno in nastavljivo dvoročno krmilo zagotavlja ergonomski delovni položaj in nemoten pogled na obdelovanca. Vakuumsko dvigalo lahko enostavno upravljate tudi z radijskim daljinskim upravljalnikom, ploščo pa lahko z vrtljivo ročico obračate za 90 stopinj. Aero-Poro je primeren za proizvodnjo pohištva, stavbno pohištvo, tesarstvo ter trgovce z lesom in lesnimi ploščami. To vakuumsko dvigalo je najbolj primerno za obrate, kjer je prisotna nenehna manipulacija plošč.

Aero-Timer za velike in težke elemente

Vakuumsko dvigalo Aero-Timber je zasnovano za velike elemente do 13 metrov dolžine ter 48 centimetrov širine. Z njim lahko ena oseba dvigne izredno dolge in težke elemente in jih odpelje do cilja. Primeren je za lesene lege, deske, lamelirane tramove - lepljence, lesene elemente, masiven konstrukcijski les, masiven les ter hlode in druge dolge materiale iz lesa. Nevarnost transportnih poškodb elementov in zaposlenih je tako minimalizirana, saj je Aero-Timber možno upravljati z radijskim daljinskim upravljalnikom.

Odličen oprijem tudi za neravnine

Po postopku obdelave imajo obdelovanci lahko različne nivoje, neravnine ali naprimer vrezkane utore. Klasična vakuumska dvigala temu niso kos. Rešitev prinaša VUSS (Vacuum Unit Sensing System - sistem za zaznavanje vakuumskih enot). Gre za vakuumski manipulator s površinskim prijemalom. Pametni ventili, vgrajeni v vakuumsko prijemalo, se zaprejo, kadar se ne uporabljajo - na ta način se ustvari večje število sesalnih mest, obdelovalce pa tako varno prisesajo prijemala, ki imajo kontakt.

Nova generacija VUSS prijemal s patentiranim sistemom vakuumskih ventilov se uporablja povsod, kjer je običajna vakuumska tehnika neuporabna. Palete in obdelovanci z izrezi, luknjami, režami in neravnimi površinami se varno dvigujejo. Ni potrebe po ponovnem programiranju ali spremembi orodja, saj se mehka in obstojna sesalna tesnila prilagajajo materialu.

Manjši stroški, večja dodana vrednost

Dobre izkušnje z uporabo vakuumskih sistemov Aero-Lift v delavnicah, industriji in v transportno-logistični panogi prav tako kažejo na prihranke pri stroških in veliko dodano vrednost. Sistemi izrazito prispevajo k motivaciji in zdravju ekipe zaposlenih, delo pa je opravljeno hitreje in natančneje. Delovni postopek z vakuumskimi prijemali je enostaven, varen in prijazen do ljudi in materiala.

Potrebujete pomočnika pri dviganju težkih bremen?

Vakuumska prijemala spadajo k opremi, ki najbolj pripomore k podaljševanju delovne sposobnosti zaposlenih, hkrati pa izjemno zmanjša možnost nastanka poškodb na lesu in izdelkih. Če potrebujete močnega, zmogljivega in natančnega pomočnika pri manipulaciji s težkimi bremeni, je vakuumsko prijemalo optimalna rešitev. Z veseljem vam bomo pomagali najti pravega za vaš izziv. Pokličite nas, z veseljem pa vas pričakujemo tudi v našem razstavnem salonu v Šenčurju.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Galerija


Povezane novice

Dobavitelj Aero-lift

Dobavitelj Aero-lift

Aero-Lift z novim tehnološkim mejnikom vakuumskega dviganja FORCE-LIFT

Aero-Lift z novim tehnološkim mejnikom vakuumskega dviganja FORCE-LIFT

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Mobilno vakuumsko dvigalo AERO CUBE - majhno, a mogočno

Nazaj na seznam