Večlistna krožna žaga Weinig Profirip 340 za Mizarstvo Jezeršek

V Intercetovi ekipi smo ponosni, da lahko z vrhunsko ponudbo najnaprednejših izdelkov za obdelavo lesa podpiramo perspektivna slovenska podjetja ter jim pomagamo doseči še stopničko višje na njihovi poslovni poti. A v tokratnem prispevku stopnice na služijo le kot prispodoba, saj bo beseda tekla o Mizarstvu Jezeršek, ki sodi med mednarodno priznane specialiste za načrtovanje in izdelavo lesenih stopnišč. Preberite si, s čim jih je prepričala večlistna krožna žaga Weinig Profirip 340 in kako so z njo optimizirali že tako dovršen delovni proces.

Večlistna krožna žaga Weinig Profirip 340 za Mizarstvo Jezeršek

Slika 1: Nova večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip 340 je v podjetju Mizarstvo Jezeršek še dodatno optimizirala proizvodnjo.

Mojstri na področju unikatnih stopnic

Mizarstvo Jezeršek si je dobro ime doma in po svetu ustvarilo z oblikovno izpopolnjenostjo in kakovostjo svojih izdelkov. Poleg samonosilnih stopnic izdelujejo tudi stopniščne ograje in obloge betonskih stopnišč. Podjetje se ponaša s 40-letno tradicijo in v tem času so svoje izdelke postavljali že v več kot tridesetih državah. 

mizarstvo jezeršek

Slika 2: Podjetje Mizarstvo Jezeršek, d.o.o. predstavlja sinonim za oblikovno izpopolnjene in kakovostne stopnice

Vsako Jezerškovo stopnišče je unikat, saj je izdelano popolnoma po željah naročnika. Paleta oblik in slogov - od modernih do rustikalnih - je zato skoraj neskončna, enako pa velja za vrste lesa. Zaveza najvišji kakovosti in nenehnemu napredku na področju načrtovanja in proizvodnje stopnic sta podjetje uvrstila tudi med najinovativnejše igralce v branži. Jezerškovi so namreč nosilci več patentov, obenem pa so že večkrat izboljšali proces krivljenja stopnic. Njihova inovacija so tudi “plavajoče stopnice”, pri katerih konstrukcija ni vidna.

Mizarsko delavnico je ustanovil Karel Jezeršek, zadnjih 16 let pa jo vodijo njegovi trije sinovi. Zaposlujejo 23 ljudi, sodelujejo pa tudi z več pogodbeniki in študenti. Približno polovico vseh stopnišč vgradijo na domačih tleh, drugo polovico pa izvozijo v tujino – najpomembnejši tuji trgi so sosednje države.

Direktor podjetja Nejc Jezeršek je skupaj z bratoma prevzel vodenje družinskega podjetja

Slika 3: direktor podjetja Nejc Jezeršek je skupaj z bratoma prevzel vodenje družinskega podjetja. 

Zakaj večlistna krožna žaga? 

Pri Jezeršku so za potrebe razrezovanja plohov prej uporabljali vzdolžno krožno žago, ki se je izkazala za precej zamudno, hkrati pa ni omogočala povsem ravnega reza. V podjetju so sicer imeli tudi starejšo večlistno žago s fiksnim razporedom listov, a ta ni bila primerna za razrez na najbolj optimalne širine ter s čim manj odpada.

Jezerškovi so zato želeli nov stroj za razrez, ki bi omogočal predvsem optimizacijo proizvodnje. Glavna prioriteta direktorja Nejca zato ni bila količina lesa, ki ga lahko stroj predela, temveč predvsem fleksibilnost in najboljši izkoristek lesa. Njegova glavna kriterija sta bila zato možnost hitre nastavitve ter prilagodljivost za različne širine razreza, ki omogoča prihranek lesa. 

Nejc je na sejmu obdelave lesa Ligna v Hannovru spoznal večlistno krožno žago Weinig (ogled produkta), ki ga je po posvetu z Intercetovimi strokovnjaki tudi prepričala. Pri tem je bil Jezerškov glavni motiv za nakup ta, da v svoji delavnici želi kar najnaprednejše tehnologije. Pravi namreč, da si želi biti v koraku s časom, četudi se zaveda, da je napredek v njegovem poslu tako hiter, da lahko človek danes kupi najboljši stroj, pa bo že jutri na trgu še naprednejša naprava.

Večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip je zagotovila fleksibilen razrez z maksimalnim izkoristkom lesa

Slika 4: Večlistna krožna žaga Weinig ProfiRip je zagotovila fleksibilen razrez z maksimalnim izkoristkom lesa.

Prednosti večlistne krožne žage Weinig Profirip 

Jezerškovi mojstri so na vzdolžni krožni žagi lahko odrezali le po eno lamelo naenkrat, žagin list pa je pri tem zahajal, kar je vodilo v netočne širine lamel in izgubo lesa. Večlistna krožna žaga Weinig Profirip pa lahko celotno desko razžaga v enem prehodu, pri čemer tanjši žagini listi zagotavljajo popolnoma raven in natančen rez brez izgube materiala. Delavci obenem poudarjajo, da se širine, ki jih vpišejo v krmilnik naprave, popolnoma ujemajo s širinami odrezanih lamel. Nič več napak! 

Izrazita prednost nove večlistne krožne žage je tudi praktičnost, saj nova naprava zahteva precej manj manipulacije kot prej. Pred strojem je sedaj dvižna miza, s katere gredo plohi na podporni valj, nato pa v žago. Takoj zatem so lamele že na poti v štiristranski stroj za skobljanje

Prej je za razrez plohov in desk v podjetju skrbel en delavec, ki mu je ta naloga predstavljala celoten delovnik, medtem ko lahko sedaj ekipa dveh sodelavcev vse to postori v manj kot dveh dneh. Zaposleni se tako lahko osredotočijo na druga opravila in so še produktivnejši. 

Direktor Jezeršek dodaja, da je nova večlistna krožna žaga tako hitra in učinkovita, da lahko kar tri dni v tednu popolnoma miruje. K temu pripomore tudi dejstvo, da z zanesljivim in natančnim rezom vselej poskrbi, da naknadne operacije niso potrebne. 

Kot pravi, sicer hitrost obdelave ni bila med ključnimi prioritetami pri odločitvi za novo večlistno krožno žago. V podjetju so si namreč želeli predvsem visoke kakovosti obdelanega lesa ter kar maksimalen izkoristek materiala. A kljub temu opažajo, da v zgolj dveh dneh razrežejo za približno 8 m3 plohov, kar predstavlja 50 % višjo kapaciteto kot prej. 

Kakovost, ki takoj prepriča v praksi 

Jezerškovi so z novo žago v vseh pogledih zadovoljni, kar pomeni, da smo jim priporočili pravi izdelek za njihove potrebe. V posebno zadovoljstvo nam je njihova izjava, da si brez nove naprave sploh več ne predstavljajo svojega dela ter da odločitve za nakup niti malo ne obžalujejo. Priznavajo, da je konkurenca cenovno resda precej dostopnejša, a poudarjajo, da so Weinigova kakovost, fleksibilnost in zanesljivost dovolj močni razlogi za višji vložek. 

Napravo so priporočili tudi kolegom v podjetju Breza Commerce, katerih proizvodne prostore sedaj prav tako krasi večlistna krožna žaga Weinig. 

Postanite del Weinigove družine! 

Nepremagljiva kakovost in tehnološke inovacije, ki krasijo znamko Weinig, so prepričale že mnoge priznane lesarske mojstre. V čast in veselje nam bo, če bomo z njimi lahko nagovorili tudi vas. 

Vas zanimajo naši skobeljni stroji, čelilniki, stroji za izdelavo oken, kontaktne brusilke in druge naprave v našem asortimanu? Stopimo v stik! Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri najprimernejšega stroja ter vas naučili njegove uporabe in kako ga najbolje izkoristiti. Z veseljem vas povabimo tudi v svoj razstavni prostor na našem sedežu v Šenčurju pri Kranju, kjer mnoge od najnovejših strojev lahko tudi preizkusite.

Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig ProfiRip 340
Weinig ProfiRip 340

Weinig ProfiRip 340 – večlistna krožna žaga z do 3 pomičnimi žaginimi listi za optimalen razrez lesa

Weinig Powermat 700
Weinig Powermat 700

Vstopni model novejše generacije strojev za skobljanje in profiliranje s PowerLock vpenjanjem orodij in najhitrejšimi nastavitvami stroja za potrebno obdelavo.

Povezane novice

Zgodba o uspehu

Zgodba o uspehu

Zgodba o uspehu-podjetje  Gräter

Zgodba o uspehu-podjetje Gräter

Večlistna žaga Weinig Unirip - dobra obdelava lesa in rentabilna proizvodnja v praksi

Večlistna žaga Weinig Unirip - dobra obdelava lesa in rentabilna proizvodnja v praksi

Večlistna žaga Weinig z 2 pomičnima listoma poveča izkoristek za 11%

Večlistna žaga Weinig z 2 pomičnima listoma poveča izkoristek za 11%

Nazaj na seznam