Webinar: Optimizacija odsesovanja na obstoječih sistemih

Za povprečen prihranek električne energije 65 %

Z rastjo cen električne energije postaja odsesovanje v panogah, kjer nastajajo prašni delci, meglice, dim, opilki in hlapi, neobvladljiv strošek. Kolikšen del vseh stroškov za električno energijo pa v vašem podjetju predstavljajo stroški za odsesovanje? Raziskave kažejo, da v povprečju kar 40 %. Razlog za ta šokanten podatek je, da se velik del energije porablja v prazno, saj sistemi delujejo izjemno neracionalno.

Webinar: Optimizacija odsesovanja na obstoječih sistemih

Kako prihraniti 65 % električne energije, ki sesa naš dobiček? Menjava celotnega sistema odsesovanja za podjetja predstavlja ogromno investicijo. Obstaja pa rešitev, ki omogoča optimizacijo odsesovanja na obstoječih sistemih, popoln nadzor nad odsesovanjem za vsak stroj in s tem tudi znižanje izpustov CO2. Povratek investicije običajno v 12 do 24 mesecih.

O rešitvah, ki z minimalno investicijo omogočajo maksimalne prihranke, pa tudi o nadgradnji te infrastrukture za vzpostavitev pametne tovarne bomo govorili na Intercetovem spletnem seminarju:


Optimizacija odsesovanja na obstoječih sistemih

Za zavidljiv prihranek električne energije - v povprečju 65 %


ki bo potekal v torek, 8. marca 2022, od 10. do 11. ure
prek spletne platforme Microsoft Teams. 


Na webinarju bomo: 

 • predstavili delovanje sistema inteligentne optimizacije odsesovanja ESS DESA ter konkretne prihranke ob implementaciji,
 • pogledali primere dobrih praks različnih uporabnikov ter njihove prihranke,
 • v živo predstavili delovanje avtomatskega sistema DESA, ki omogoča nadzor nad sistemom 24/7,
 • predstavili rešitve za spremljanje proizvodnje z vpeljavo digitalizacije, ki uporablja infrastrukturo sistema DESA,
 • napotili na možnosti za sofinanciranje obeh sistemov s strani evropskih skladov.

Vaši sogovorniki bodo strokovnjaki slovenskega podjetja Intercet in angleškega Energy Save System (član skupine Nederman), ki imajo desetletja izkušenj na področju optimizacije odsesovanja. Vsi sogovorniki bodo odgovarjali tudi na vaša vprašanja.

 Spletni seminar je primeren za vas, če:

 • Uporabljate sisteme za industrijsko odsesovanje z močjo ventilatorja 15 kW ali več in delate v eni izmeni ali več.
 • Delujete v industrijah, kjer prihaja do proizvodnje prahu, dima/meglice ali hlapov, npr. obdelava lesa, kovine in plastike, farmacija, varjenje, livarstvo, hrana in pijača ipd.
 • Želite povečati varnost odsesovalnega sistema in preprečiti možnost eksplozij ali implozij
 • Potrebujete izboljšan sistem odsesovanja na obstoječih napravah.
 • Želite dodati nove proizvodne stroje, pri tem pa ne želite uvesti novega sistema za odsesovanje,
 • Želite zmanjšati stroške električne energije za odsesovanje.


Vabljeni v prihodnost vašega podjetja!

Intercet tim


Prijavljam se za Intercetov spletni seminar: "Optimizacija odsesovanja na obstoječih sistemih - Za povprečen prihranek električne energije 65 %", ki se bo odvijal v torek, 8. marca 2022 od 10. do 11. ure preko spletne platforme Microsoft Teams.

Strinjam se, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. Pravilnik o zasebnosti
Intercet d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.Angleško podjetje Energy Save Systems ima 25-letne inženirske izkušnje na področju optimizacije odsesovalnih sistemov. Od leta 2021 je podjetje del skupine Nederman. Odgovorili bodo na vprašanja, kako v vaši proizvodnji lahko z minimalno investicijo nehate porabljati energijo za odsesovanje na strojih, ki niso v uporabi, hkrati pa izboljšate delovanje in povečate varnost odsesovalnega sistema. Podjetje Intercet je zastopnik za sisteme optimizacije odsesovanja za trg JV Evrope ter strokovnjak za implementacijo, nadgradnjo uporabe in strokoven servis. Z več kot 30 letno tradicijo je usmerjena k podpori svojim strankam k večji produktivnosti, kvaliteti in fleksibilnosti.

Iz naše ponudbe:

Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO
Nadzor nad proizvodnimi procesi MIMO

MIMO sistem vam omogoča boljši pregled nad vašo proizvodnjo - informacije o vaši proizvodnji dobite v realnem času, le-te so ustrezno zabeležene in dostopne 24/7 od kjerkoli na svetu - preko mobilnega telefona, tablice ali osebnega računalnika. Poleg tega podatke lahko izvozite v SQL bazo podatkov in jih vključite v svoj ERP sistem. Naredite nadaljnji korak k digitalizaciji vašega podjetja!

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Povezane novice

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

Uspešen zagon sistema DESA v hrvaški Novski

Uspešen zagon sistema DESA v hrvaški Novski

Sistem DESA na zagrebški Fakulteti za gozdarstvo in lesno tehnologijo

Sistem DESA na zagrebški Fakulteti za gozdarstvo in lesno tehnologijo

Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Oglejte si posnetek webinarja: Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Oglejte si posnetek webinarja: Optimizacija odsesovanja na obstoječih napravah

Nazaj na seznam