Weinig na Ligni pokazal svoj potencial

Weinig in Holz-Her sta na sejem Ligna 2023 privabila obiskovalce iz več kot 100 držav. Intercet slovenskim in hrvaškim kupcem predstavil trende in novosti, ki prihajajo na tržišče.

Weinig na Ligni pokazal svoj potencial

Slika 1: Množica je bila navdušena: na sejemskem prizorišču je bil v živo predstavljen velik sistem podjetja Weinig; celoten proizvodni proces od surovega materiala do dolžinsko spojenih lamel in plošč iz masivnega lesa.

Skupina Weinig je na vodilnem svetovnem sejmu za lesno panogo v Hannovru dosegla odlične rezultate. Znamki Weinig in Holz-Her sta naleteli na veliko zanimanje obiskovalcev iz več kot 100 držav. Na posebni tiskovni konferenci pa je uprava družbe Weinig napovedala sodelovanje z italijanskim strokovnjakom za stroje za lesene konstrukcije Essetre. Po večinskem prevzemu proizvajalca H.I.T. družba Weinig zdaj torej pokriva celoten spekter obdelave masivnega lesa, od tračnih žag in večlistnih žag do skobeljnih strojev, strojev za razrez, profiliranje in skeniranje s pomočjo umetne inteligence ter sistemov za obdelavo konstrukcijskega lesa, ki jih dopolnjuje tehnologija obdelave plošč znamke Holz-Her.

Naročila prišla iz 28 držav

Izjemna potrditev za rešitve skupine Weinig so naročila, ki so v času sejma prišla kar iz 28 držav, iz katerih so prihajali obiskovalci. Kljub temu, da so organizatorji poročali o nekoliko nižjem obisku sejma - številka se je ustavila pri 80.000 obiskovalcev - je bil Weinigov razstavni prostor, ki se je razprostiral kar na 5.000 m2, ves čas izjemno dobro obiskan.

Weinigova tovarna kot del sejma

Množični obisk in pozornost so pritegnili tako veliki sistemi za industrijsko proizvodnjo kot inovacije v portfelju strojev za sektor malih podjetij. Del sejemskega dogajanja je postala tudi tovarna Weinig Grecon v Alfeldu pri Hannovru in številni obiskovalci sejma so izkoristili priložnost, da neposredno v proizvodnem obratu pridobijo podrobne informacije o inovacijah področju linij za dolžinsko spajanje. Na samem sejmu je bila od Weinig Grecona predstavljena visoko zmogljiva linija za dolžinsko spajanje z ležečim spojem HS 200, ki je bila povezana v linijo skupaj s čelilnikom za razrez in skenerjem za prepoznavo napak v lesu – le-te so tvorile visokozmogljiv sistem za proizvodnjo pohištvenih komponent.

Prepričljiva inovativna avtomatizacija

Predstavitve sistemov Weinig v živo so številne obiskovalce prepričale o učinkovitosti najnovejše generacije strojev in o podjetniških priložnostih, ki jih ponuja inovativna avtomatizacija, vključno z najsodobnejšo robotsko tehnologijo in vakuumskimi portali. Zlasti zaradi pomanjkanja kvalificirane delovne sile v lesnopredelovalni industriji so navdušenje in veliko število povpraševanj sprožile rešitve skupine Weinig za avtomatizacijo in digitalizacijo.

Foto 2: Prvič na sejmu: Hydromat 4400, Weinigov visokozmogljivi stroj za skobljanje in profiliranje s hitrostjo obdelave do 400 m/min.

Učinkovito povezovanje strojev v sisteme

Ena od osrednjih tem sejma je bilo povečanje učinkovitosti virov s pomočjo številnih inovativnih rešitev. Poleg tradicionalnih magnetov za skobljanje, profiliranje in razrez so strokovnjaki iz podjetja Weinig System Solutions še posebej prepričali s svojim projektnim strokovnim znanjem pri povezovanju posameznih modulov v učinkovite obsežne sisteme.

Varčno z materialom in človeškimi viri

Ena od vročih tem na sejemskem prizorišču so bili skenerji Weinig, podprti z umetno inteligenco, ki optimizirajo tako porabo materialov kot zmanjšujejo obseg človeškega dela. Storitve Weinig LifeTime Services pa so se osredotočile na to, kako s servisnimi načrti, ki temeljijo na potrebah, zaščititi produktivnost in donosnost strojev in sistemov.

Vaš uspeh je naš zagon

Na tiskovni konferenci prvi dan sejma je predsednik uprave Weiniga Gregor Baumbusch predstavil dobre številke. Skupina WEINIG je v letu 2022 dosegla prodajo v višini 586 milijonov evrov. Rekordne so bile tudi investicije na sedežu skupine v Tauberbischofsheimu, kjer so v najsodobnejšo infrastrukturo vložili 70 milijonov evrov. "Glede letošnjega leta smo lahko zelo samozavestni, na Ligni pa smo dobili tudi izredno pozitivne povratne informacije o širitvi našega portfelja izdelkov. Naše stranke zdaj lahko izkoristijo celostno projektno usposobljenost naših sodelavcev, saj je Weinig skupaj z našimi novimi partnerji v podjetjih H.I.T. in Essetre celovit dobavitelj na področju gradbenega lesa," je dejal tehnični direktor Dr. Georg Hanrath.

Intercet in Weinig - najboljša tehnologija v Sloveniji in na Hrvaškem

Intercetova ekipa je na Ligni predstavila Weinigove trende številnim obiskovalcem iz Slovenije in Hrvaške. Če ste zamudili Ligno ali bi želeli katerega od strojev še enkrat preizkusiti v živo, vabljeni v naš prodajno-razstavni salon v Šenčurju. Naši izkušeni prodajno-tehnični svetovalci vam bodo pomagali najti najbolj optimalno rešitev za vašo proizvodnjo. Pokličite nas in se dogovorimo za termin.


Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig HS 120/HS 200
Weinig HS 120/HS 200

Liniji za dolžinsko spajanje največjih kapacitet, ki omogočata izdelavo horizontalnega spoja. Primerne za proizvajalce masivnih plošč, ki potrebujejo visoke kapacitete spajanja.

Weinig EasyScan+
Weinig EasyScan+

 Skenerji z visoko zmogljivosto in nizko investicijo - nov srednji razred Weinig skenerjev.


Weinig OptiCut 200
Weinig OptiCut 200

Vstopni model med pretočnimi čelilniki za obrate z večjo dnevno kapaciteto pri dolžinskem razrezu.

Povezane novice

Kompaktna linija za spajanje konstrukcijskega lesa

Kompaktna linija za spajanje konstrukcijskega lesa

Bayerwald - ko tradicija in digitalizacija odlično sodelujeta

Bayerwald - ko tradicija in digitalizacija odlično sodelujeta

Ko je glavna prednost prilagodljivost, ne pa velikost

Ko je glavna prednost prilagodljivost, ne pa velikost

Nazaj na seznam