Weinig praznuje 33.333-i skobeljni stroj na montažnem traku 1

Leta 1969 je bil Weinig pionir pri uvedbi montažnega traku na področju montaže strojev za obdelavo masivnega lesa.

Weinig praznuje 33.333-i skobeljni stroj na montažnem traku 1

Leta 1969 je bil Weinig pionir pri uvedbi montažnega traku na področju montaže strojev za obdelavo masivnega lesa. 40 let za tem je bilo na tem montažnem traku proizvedenih že 33.333 skobeljnih strojev od skupaj ca. 75.000 strojev, ki so zapustili proizvodnjo v Tauberbischofsheimu/Nemčija.

Zgodovina in razvoj

Ko je Weinig po intenzivnih predpripravah v letu 1970 uvedel montažni trak, je to pomenilo odmevno novost v branži. Takratni "montažni trak 1" je kasneje pospešil razvoj in postal jamstvo kakovosti za današnje vodilno podjetje na tržišču. Od tod je "montažni trak 1" postal utiralec poti za po vsem svetu uspešne skobeljne stroje kot so Unimat, Hydromat in Powermat.


Med avtomate tega tipa spada tudi stroj, ki je prišel iz montažnega traku kot jubilejni 33.333-i stroj. V tem trenutku slavja je Weinig izdvojil in pohvalil dogodek, ki ima ravno tako velik pomen pri ustvarjanju bilance uspeha podjetja: če bi se vsi stroji, proizvedeni na montažnem traku 1, nanizali eden zraven drugega, bi nastal niz, dolg 200 km! Porabljenih je bilo nekaj milijonov delovnih ur v tovarni, ki je s časom postala legendarna. Aspekt, ki je važen predvsem za ljudi v okolici Weiniga: "Montažni trak 1 nam je dal velik doprinos pri ustvarjanju novih delovnih mest v Tauberbishofsheimu", je poudaril vodja proizvodnje Thomas Schneider v njegovem govoru. Vodja prodaje, Josef Zerle, je še posebej spomnil na gospodarski potencial, ki se skriva za zgodovino tega montažnega traku: če se preračuna v evre, je bil v teh letih ustvarjen promet od več milijard evrov.


Taka solidna osnova je omogočila razvoj, ki je iz Weiniga naredil vodilnega ponudnika tehnologije za industrijo in obrtništvo. Ena od teh inovacij je tudi jubilejni stroj, Powermat 500. Opremljen je s patentiranim sistemom za zamenjavo orodja PowerLock, avtomat omogoča moderno tehniko proizvodnje "Made in Germany", s kratkim časom nastavljanja stroja in odličnim rezultatom pri kakovosti obdelane površine. "Kupec, kateremu bo jubilejni stroj dobavljen, se odlično vklaplja v zgodovino montažnega traku 1", pravi vodja prodaje. Tradicionalno podjetje Deterding iz Thüringena je namreč po prehodu na WEINIG-ovo štiristranko inteligentno izkoristilo prednosti stroja iz Tauberbishofsheima za izgradnjo svojega poslovanja.


Vodja proizvodnje in vodja prodaje sta se ob tem zahvalila tudi vsem sodelavcem, ki so s svojim delom omogočili uspeh montažnega traku 1. "33.333-i stroj na tem traku zagotovo ne bo zadnji jubilej, ki ga bomo praznovali skupaj!", optimistično dodaja Thomas Schneider.


Vse aktualne skobeljne stroje si lahko ogledate na https://intercet.si/prodajni-program/skobeljni-stroji

Povezane novice

Weinigovi tematski dnevi

Weinigovi tematski dnevi

Weinig dobavil najhitrejšo linijo za krojenje lesa v Južni Ameriki

Weinig dobavil najhitrejšo linijo za krojenje lesa v Južni Ameriki

Nazaj na seznam