Za občutne prihranke električne energije pri odsesovanju

Sistem za optimizacijo odsesovalnih sistemov DESA prihrani v povprečju več kot 50 % električne energije za odsesovanje.

Številne proizvodnje se pred letošnjo zimo soočajo z negotovostmi, ki jih prinaša energetska kriza. Odsesovalni sistemi so pogosto visoko na seznamu najvišjih porabnikov energije. S tem izzivom se pred letošnjo zimo srečujejo panoge, v katerih pri proizvodnji nastajajo prašni delci ali hlapi (meglice).

Za občutne prihranke električne energije pri odsesovanju

V povprečju več kot 50-odstotni prihranek

Pri klasičnih odsesovalnih sistemih se velik del energije porablja v prazno, saj delajo ves čas na polno moč, ne glede na potrebe stroja. Zato so izrazito neracionalni porabniki električne energije. Učinkovita rešitev za to je v optimizaciji. DESA je inteligentni sistem za optimizacijo odsesovanja, ki v zadnjem letu osvaja evropski, pa tudi svetovni trg. To pa ni presenetljivo, če vemo, da DESA z nadgradnjo obstoječih odsesovalnih sistemov omogoča v povprečju več kot 50-odstotni prihranek električne energije za odsesovanje.

Večja kakovost odsesovanja, manj izpustov CO₂

DESA ima poleg občutnega prihranka električne energije še številne prednosti:

  • Lahko jo namestimo na obstoječe ali nove odsesovalne naprave.
  • Izboljša kakovost in varnost odsesovanja.
  • Zniža izpuste CO₂ pri odsesovanju za povprečno 46 %.
  • Primeren je za podtlačne in nadtlačne filtrske sisteme.

Prehod na digitalizacijo

Investicija v sistem DESA se zaradi njegove učinkovitosti povrne v 6 do 36 mesecih. Prav zato je bil v zadnjih letih uspešno nameščen v več sto podjetjih, v različnih industrijah in različnih velikostih sistemov, tudi v Sloveniji in na Hrvaškem. Strojno opremo sistema DESA uporabljamo tudi kot orodje za enostaven prehod na digitalizacijo proizvodnje s pomočjo aplikacije Intercet Strateg 4.0.

Znižajte stroške proizvodnje

V Intercetu tesno sodelujemo z razvijalci sistema DESA, zato smo strokovnjaki za optimizacije odsesovalnih sistemov. DESA je eden od najučinkovitejši sistem za nižje stroške proizvodnje v lesnoobdelovalni panogi. Njeno delovanje lahko preizkusite tudi v našem prodajno-razstavnem salonu v Šenčurju. Pokličite nas in se naročite na test.


Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Optimizacija odsesovanja DESA
Optimizacija odsesovanja DESA

Inteligenten sistem DESA nudi prihranek električne energije, zmanjša izpust CO2, hkrati pa infrastruktura sistema omogoča digitalizacijo in povezovanje podatkov z ERP sistemi.

Aplikacija Intercet Strateg 4.0
Aplikacija Intercet Strateg 4.0

Spremljajte delovanje vaših strojev, ki so povezani na DESA sistem, v realnem času od kjer koli in kadar koli - dostop 24/7 preko mobilnega telefona, računalnika ali tablice.

Aplikacija Weinig App Suite
Aplikacija Weinig App Suite

Spremljajte vaše Weinig stroje v realnem času od kjer koli in kadar koli - dostop 24/7 preko mobilne aplikacije za Android, iOS in preko spletne aplikacije na namiznem računalniku ali tablici.

Povezane novice

Weinig AppSuite - z digitalizacijo do boljših odločitev

Weinig AppSuite - z digitalizacijo do boljših odločitev

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

DESA - inteligentna optimizacija odsesovanja za izjemne prihranke energije

Nazaj na seznam