Zgodba o uspehu

Ko so v podjetju Rall Holz pred okoli 40 leti prenehali z žagarsko dejavnostjo, so se skoncentrirali na razrez in prodajo tako imenovanih "kantlov" oziroma okenskih lepljenih elementov po meri.

Zgodba o uspehu

Podjetje RALL HOLZ z novim čelilnikom ostaja konkurenčno

Ko so v podjetju Rall Holz pred okoli 40 leti prenehali z žagarsko dejavnostjo, so se skoncentrirali na razrez in prodajo tako imenovanih "kantlov" oziroma okenskih lepljenih elementov po meri. Lastnika Marcus in Mathias Bernhard ocenjujeta, da je bila takšna odločitev pravilna, saj podjetje danes z 10 zaposlenimi uspešno posluje.

Podjetje Rall Holz ima svojo proizvodnjo locirano v Nemčiji v kraju Wangen-Neuravensburg, letno pa predela okoli 10.000 kubičnih metrov lesa. Podjetje se je pred kratkim odločilo za prenovo proizvodnje, da bi lahko sledili zahtevam svojih strank, ki prihajajo večinoma iz Nemčije, Avstrije in Švice. Ključni del prenove proizvodnje je predstavljal nakup nove linije za razrez, ki se nahaja v njihovi hali številka 3, katera se razprostira na 3000 kvadratnih metrih površine. Poleg linije za razrez se v hali nahaja še skladišče surovin in gotovih izdelkov.

Trije razlogi za odločitev o nakupu Dimtrovega čelilnika Opticut S90

Za odločitev, da kupimo nov čelilnik pri Weinigu oziroma Dimtru (op. Dimter je del skupine Weining) obstaja več dobrih razlogov« pravita brata Bernhard. »Prvi razlog je, da je Dimter na področju čelilnikov tržni vodja z močno ekipo, ki kupca navdaja z občutkom stabilnosti in zaupanja. Drugi razlog je, da smo od kupcev, ki uporabljajo Dimtrove čelilnike dobili zelo dobre komentarje in priporočila. In nenazadnje so tehnične značilnosti in performanse Dimtrovega čelilnika Opticut S 90 na zelo visokem nivoju« še dodaja Marcus Bernhard.

Opticut S90 prilagodljiv za vsako nalogo

Rall Holz je tako v začetku letošnjega leta začel uporabljati Dimtrov čelilnik Opticut S90, ki je na vhodu opremljen s prečnim 10-delnim verižnim transporterjem in tremi vrstami sojemal. »S pomočjo čelilnika s potisno roko sedaj lahko delajo z lesnimi obdelovanci z vhodno dolžino do 8,1 metra, z nadgradnjo pa celo dolžine do 12 metrov« je povedal Werner Blum, vodja prodaje pri Dimtru.

S pomočjo čelilnika OC S90 lahko delavci na stroju hkrati izvajajo dve nalogi: izrezujejo napake in optimalno odrezujejo čiste, kvalitetne kose. »Zaradi takšnih lastnosti je stroj zelo fleksibilen« poudarja Mathias Bernhard, ki je v podjetju zadolžen za tehnično področje, skladiščenje in logistiko.

Potisna roka, ki se premika s hitrostjo 180 metrov na minuto, združuje sistem za prepoznavanje dolžin in napak, kar omogoča, da se obdelovanci istočasno s povratnim pomikom potisne roke tudi izmerijo – s tem pa je omogočen maksimalni izkoristek lesa. Pri označevanju napak delavec označi neželene dele lesa s fluorescentno kredo, sistem Opticom pa na tej osnovi napravi optimizacijo razreza. Po potrebi se lahko s pomočjo Opticom sistema istočasno obdeluje tudi več različnih naročil.

Mrežna povezanost sistema

Opticut je v podjetju Rall Holz povezan z omrežnim sistemom. »Stranke nam pošljejo naročila za elemente, te podatke pa enostavno vnesemo v ustrezne podatkovne formate ter jih prenesemo na linijo za razrez« pravi Marcus Bernhard in dodaja, da lahko v kateremkoli trenutku podatke v programu tudi spremenijo.

Popoln pravokotni rez se na OC S90 zagotavlja s pomočjo stranskega pritiska, ki se ustvarja pred in za žaginim listom. Odpadni kosi se preko traku za odpadke izločajo skozi poseben jašek. Uporabne dele pa neposredno po rezu naprava usmeri na odjemno mizo. Stroj je opremljen tudi s sistemom za tiskanje etiket. Na zahtevo se tako vsak odrezan kos lahko opremi tudi z etiketo, ki jo delavec prilepi na čelno stran.

Pravočasna oskrba strank

»Z novo čelilno linijo priznane blagovne znamke Dimter lahko našim strankam ponudimo visok nivo storitve in na trgu delujemo kot močan igralec« pravita brata Bernhard, ki še posebej poudarjata zmožnost in pomembnost pravočasne dobave izdelkov kupcu. (članek je povzet po Holzkurier, številka 36, 5.9.2013)

  • Preberite si več koristnih informacij o optimirnih čelilnikih tukaj
  • ali pokličite 041-617-219

Iz naše ponudbe:

Weinig OptiCut S90
Weinig OptiCut S90

Najbolj zmogljiv model optimirnih čelilnikov s potisno roko - ne glede na to ali režete pakete letev,  profile, posamične deske ali okrogle palice.

Povezane novice

Nov čelilnik za razrez desk do 700 mm širine

Nov čelilnik za razrez desk do 700 mm širine

Nazaj na seznam