Zmagovalni tandem strojev za krojenje lesa v proizvodnji luksuznega pohištva

Portugalski prvak z novo decimirnico

Ko ima pohištveno podjetje svoj razstavni salon odprt v eni od prestolnici trendov – Londonu – potem mora biti vsak eksponat delo brezkompromisne kakovosti.

Zmagovalni tandem strojev za krojenje lesa v proizvodnji luksuznega pohištva

Na to je stavil portugalski proizvajalec MAB z investicijo v Weinigov čelilnik za razrez lesa OptiCut C700 s sistemom za pozicioniranje EasyStopZ njim je podjetje, ki se že od leta 1978 osredotoča na proizvodnjo vrhunskega luksuznega pohištva, dodobra okrepilo svojo proizvodno linijo. Lastnika in vodjo podjetja Alberta Barbosa je namreč navdušila predvsem visoka kakovost tehnologije lesnoobdelovalnih strojev Weinig. Ker je brezhibnost izdelka v panogi luksuznega pohištva ključnega pomena, je podjetje hkrati investiralo še v univerzalno krožno žago Weinig FlexiRip.

Lesnoobdelovalni stroji: tehnološka nadgradnja z odliko

V preteklosti je njihova proizvodnja potekala s pomočjo ročnega čelilnika z ročno nastavljivimi prisloni za odrez na dolžino. Novi podmizni čelilnik za razrez lesa z integriranim samodejnim sistemom za pozicioniranje EasyStop pa je proizvodni proces občutno poenostavil. Intuitivno upravljanje stroja, boljši izkoristki in natančnost končnih obdelovancev so le nekatere od dodanih vrednosti, ki jih prinaša tehnologija strojev za obdelavo lesa Weinig. S celostno optimizacijo proizvodnih procesov podjetje tako postaja učinkovitejše. Investicija je z maksimalnim izkoristkom virov pa tudi višjo stopnjo varnosti tako svoje cilje izpolnila z odliko.

Preletimo tehnološke prednosti stroja za dolžinski razrez lesa C700+ / in sistema za samodejno pozicioniranje obdelovancev EasyStop:


  • Izjemno varno rokovanje zaradi dvižne pnevmatske zaščite in dvoročnega sistema upravljanja
  • Standardna višina reza 175 mm (možnost 210 mm)
  • Maksimalen presek rezanja (ŠxV 500 x 175 mm / 750 x 50 mm)
  • Moč motorja: 7,5 kW
  • Dodajanje obdelovancev na vhodu z EasyStop sistemom, dolžine do 3,45 m
  • Na izhodu valjčna proga, dolžine 2.28 m
  • Intuitivno upravljanje preko zaslona na dotik

Izpolnjena pričakovanja so tlakovala nov nakup

Prepričljive tehnološke karakteristike novih strojev za obdelavo lesa in izjemna stopnja strokovnega svetovanja sta izpolnila visoke zahteve kupca. Dobra izkušnja je tlakovala pot dopolnitvi “flote” proizvodnje še z univerzalno krožno žago FlexiRip. Ta lahko opravi razrez lesa tako vzdolžno kot prečno, hkrati pa omogoča tudi diagonalen ali poševen rez. Po dolžini rezanja in uporabni širini je povsem prilagojena vašim potrebam, upravljanje z njo pa je povsem enostavno in ne terja nobenega predznanja - obdelovanec položite na mizo in naravnate, s pritiskom na nožni pedal pa sprostite rez! Delavnica je sedaj izvrstno opremljena za nove izzive!



Bi preizkusili Weinigove stroje
za dolžinski ali širinski razrez lesa?

V našem razstavnem salonu v Šenčurju vam uredimo zmenek z njimi – uporabite lahko svoj material in se prepričate, kakšen pospešek lahko prinesejo vaši proizvodnji. Pokličite nas ali nam pišite in se dogovorite za termin.



Prijava na e-novice
Bodite prvi obveščeni o naših dogodkih, novicah in posebnih ugodnostih.

Iz naše ponudbe:

Weinig OptiCut C700
Weinig OptiCut C700

Podmizni čelilnik Weinig OptiCut C 700 doseže s pomočjo specialnega žagalnega agregata tudi posebej velik presek rezanja.

Weinig FlexiRip Jrionline
Weinig FlexiRip Jrionline

Univerzalna krožna žaga za univerzalno rešitev razreza primerna tako za v majhne, srednje velike ali velike obrate.

Povezane novice

Nova proizvodnja plošč iz lepljenega lesa v Severni Evropi

Nova proizvodnja plošč iz lepljenega lesa v Severni Evropi

Nov čelilnik za razrez desk do 700 mm širine

Nov čelilnik za razrez desk do 700 mm širine

Nazaj na seznam