Simpozij: Proizvodnja plošč iz masivnega lesa

Intercet in Weinig vabita na strokovna predavanja, praktične prikaze in diskusijo o konkretnih izzivih

Simpozij: Proizvodnja plošč iz masivnega lesa


Evropa se vse bolj intenzivno usmerja v predelavo masivnega lesa. Pri izdelavi pohištva, stopnic in drugih končnih produktov pa je kakovost masivnih plošč predpogoj za visoko dodano vrednost končnega izdelka.

Kako najbolje optimizirati proizvodnjo plošč iz masivnega lesa? -> Intercet in Weinig zato vabita na simpozij, na katerem bomo delili:

  • Strokovna predavanja o vseh obdelovalnih procesih pri izdelavi plošč iz masivnega lesa,
  • Primere linij za različne velikosti proizvodnje in različne stopnje avtomatizacije,
  • Strokovna predavanja o orodju ter lepilih pri izdelavi plošč iz masivnega lesa,
  • Nasvete za optimizacijo izdelave s čim večjim izkoristkom lesa,

Za zaključek pa teorijo prelili tudi v prakso s prikazom delovanja strojev v živo.

Simpozij bo potekal:

v sredo, 8. novembra,
med 10. in 15. uro
v prostorih podjetja Intercet v Šenčurju


Dopoldanski program:

  • Strokovno predavanje s ključno problematiko procesov pri izdelavi plošč iz masivnega lesa (skobljanje, skeniranje/sortiranje, dolžinsko spajanje, širinsko lepljenje, orodje, lepila, brušenje).
  • Demonstracija strojev v živo v razstavnem prostoru Intercet in live on-line demonstracijo delovanja strojev iz Showrooma Weinig

Popoldanski program:

  • Strokovno predavanje s prikazom proizvodnje plošč v različnih velikostih in primeri dobre prakse,
  • Demonstracija strojev v živo v razstavnem prostoru Intercet in live on-line demonstracijo delovanja strojev iz Showrooma Weinig.


Ob strokovnih predavanjih in praktičnih prikazih vam bomo strokovnjaki Interceta in Weiniga na voljo za diskusijo o konkretnih problemih, izzivih in rešitvah.

Simpozij je namenjen vsem, ki se ukvarjate z izdelavo plošč iz masivnega lesa, stopnic, masivnega pohištva ipd. Vsa predavanja bodo potekala v slovenskem jeziku oz. bodo vanj prevajana.

Udeležba na simpoziju je brezplačna, a je obvezna prijava! Prijavite se preko e-maila na info@intercet.si in navedite vaše podjetje, ime in kontaktne podatke.

Simpozij Proizvodnja plošč iz masivnega lesa bo hkrati uvod v Hišni sejem Intercet, ki bo potekal 9. in 10. novembra na isti lokaciji v Šenčurju. Hišni sejem se bo osredotočal na optimizacijo, avtomatizacijo in digitalizacijo obdelave masivnega lesa. Vabljeni, da si ogledate program Hišnega sejma in se prijavite.

Veselimo se srečanja!
Vaš Intercet tim

P.S.: Imate že sedaj vprašanja? Bi radi čim bolje izkoristili vaš čas? Svetujemo vam, da se vnaprej dogovorite za termina obiska z našimi strokovnjaki - z veseljem si bomo vzeli čas za vas. Pošljite nam e-mail ali sporočilo preko kontaktnega obrazca, lahko pa nas tudi pokličete na 04 2711 550.

Nazaj na seznam