5 prednosti samodejnega pozicioniranja s prislonom

Weinig EasyStop je sistem s prislonom za avtomatsko pozicioniranje obdelovancev, ki se prigradi na žago ali drug stroj in omogoči enostaven dolžinski razrez, vrtanje ali rezkanje. Manjša investicija, ki prihrani ogromno časa in izboljša natančnost.

5 prednosti samodejnega pozicioniranja s prislonom

Weinig EasyStop – samodejno pozicioniranje s prislonom

  • Prednosti: delna avtomatizacija ročnih strojev (prislon)
  • Učinek: natančnost in časovna učinkovitost
  • Za katere materiale? Za les, lesne materiale, kovine, PVC, ostale umetne materiale
  • Za katere stroje? Žage, rezkarje, vrtalnike in druge stroje
  • Komu je namenjen? Mizarjem, tesarjem, proizvajalcem rolet in žaluzij, … Za vse, ki obdelovance ročno pozicionirajo pri razrezu, vrtanju…


Nenatančnost in zamudnost. To sta težavi, o katerih najpogosteje poročajo mizarske in druge delavnice, ki se poslužujejo ročnega pozicioniranja obdelovancev. Weinig je pozorno poslušal težave svojih strank in razvil odličen sistem za avtomatizacijo ročnih obdelovalnih strojev, in sicer v področju pozicioniranja obdelovancev. To je Weinig EasyStop – njegova prednost je tudi v prilagodljivosti. Ker je samostojen, se ga lahko prigradi na katerokoli žago, rezkar ali drug stroj. Izdelan je torej z mislijo na manjše in srednje delavnice ter njihovo optimizacijo.

1. Vstop v svet avtomatizacije

S sistemom EasyStop se obdelovanec pred strojem avtomatsko pozicionira na želeno pozicijo. EasyStop omogoča vstop v svet avtomatizacije skoraj na vsakem stroju naj gre za rezanje, vrtanje ali rezkanje. Z njim običajno delo opravite hitreje, udobneje in natančneje.

2. Prihranek časa

Koliko prislonov morate prestavljati pri strojih za izvedbo svojih naročil in kako pogosto jih morate prestavljati naprej in nazaj? Z avtomatskim sistemom za pozicioniranje EasyStop niti enkrat! Nastavljanje prislonov na novo dimenzijo, izdelava šablon in preverjanje dimenzij sodijo v preteklost.

3. Večja natančnost

Pri ročnem merjenju, nastavljanju dolžin in prislonu skoraj vedno pride do nenatančnosti, ki jih je v nadaljnjem procesu obdelave treba popraviti. To podaljša čas izdelave izdelka in podraži postopek. EasyStop omogoča izjemno natančnost, saj pri pozicioniranju upošteva tudi debelino žaginega lista.

4. Fleksibilni načini delovanja 

Čeprav je EasyStop izjemno preprost za uporabo in se upravlja intuitivno, omogoča fleksibilne načine uporabe glede na potrebe proizvodnje. Spoznajte tri načine delovanja EasyStop:

- Prislon za določanje dolžine - Najbolj preprost način delovanja. Vnesemo željeno dolžino, obdelovanec prislonimo k prislonu in obdelamo. Odpravi zamudno vsakokratno nastavljanje obdelovanca na dolžino.


Način obratovanja »Prislon« je popolnoma enak ročnemu pozicioniranju obdelovancev pri čelilnem stroju.

  • Aktivni premik obdelovanca - Sistem hitro in natančno pozicionira isti obdelovanec na različne obdelovalne pozicije, ki jih vzame iz naše krojne liste. Vmesno vnašanje dolžin ni potrebno.


Krmilnik sistema EsyStop hrani različne liste obdelave. Na podlagi njih opravi razrez na različne dolžine. 

  • Odrez pod kotom – Vrhunska rešitev za pozicioniranje letev pri narezu pod kotom. Krmilnik pa preračuna podatke in ustrezno pozicionira obdelovanec.


EasyStop naredi pozicioniranje letev pri narezu pod kotom enostavno kot še nikoli.

5. Arhiv pogostih dolžin in izdelava krojnih list

EasyStop gre v avtomatizaciji še dlje. V krmilnik lahko shranite do 24 najpogostejših dolžin vaših izdelkov in jih kadarkoli prikličete v delovanje, kar še prihrani čas v proizvodnji. Za standardne izdelke z vedno enakimi dolžinami in količinami pa se izplača prehod na krojne liste, ki jih lahko uvozite ali v celoti izdelate v krmilniku EasyStopa.

6. Še več: dinamična optimizacija

EasyStop lahko nadgradite v sistem za dinamično optimizacijo razreza. Pri tem optimirni program preveri dolžine v krojni listi in na podlagi tega preračuna najboljši možni razrez za letev, ki jo želite razrezati.


EasyStop vedno zagotovi najboljši izkoristek lesa pri razrezu.

Kako do testiranja EasyStopa? Easy. Preprosto.

V Intercetu se držimo vodila, da naše stranke stroje pred nakupom lahko testirajo, mi pa jih opremimo še z dragocenimi nasveti, strokovnim znanjem in možnostmi uporabe. Pri nas ali v Weinigovem razstavnem salonu. Kontaktirajte nas za možnosti, da lahko najdemo najbolj primerno rešitev za vas.



Iz naše ponudbe:

Weinig EasyStop
Weinig EasyStop

Sistem za avtomatsko pozicioniranje obdelovancev, ki omogoči enostaven dolžinski razrez, vrtanje ali rezkanje! Vsi ponavljajoči procesi so z EasyStopom popolnoma avtomatizirani.

Weinig OptiCut C50
Weinig OptiCut C50

Podmizni čelilnik OptiCut C 50 je zaradi dvoročnega krmiljena tudi kot ročni čelilnik BG-certificiran.

Nazaj na seznam