Utrinki iz simpozija "Boljše izkoriščanje lesne surovine

Prvi sklop simpozija je obsegal splošni del okoli krojenja lesa, nato pa so bili predstavljeni nazadnje izvedeni projekti decimirnic v Evropi, ki jih je izvedla skupina Weinig.

Utrinki iz simpozija "Boljše izkoriščanje lesne surovine

Prvi sklop simpozija je obsegal splošni del okoli krojenja lesa, nato pa so bili predstavljeni nazadnje izvedeni projekti decimirnic v Evropi, ki jih je izvedla skupina Weinig (več o znamki). V drugem sklopu smo predstavili bolj napredne tehnologije, ki zajemajo uporabo skenerjev za prepoznavo napak v lesu ter uporabo robotov v lesni industriji. Temu je sledilo predavanje o pomembnosti dolžinskega spajanja lesa in predelavi odpadka s pomočjo drobilcev in briketirk, kasneje pa še praktična predstavitev novih tehnologij v razstavnem prostoru podjetja Intercet. Razstavljenih in delujočih je bilo kar 11 strojev, med drugim sta bili predstavljeni dve večlistni krožni žagi, optimirni čelilnik, linija za dolžinsko spajanje, dva štiristranska skobeljna stroja, drobilec, briketirka in kontaktna brusilka.


V podjetju Intercet smo zadovoljni z odzivom in reakcijami obiskovalcev in se bomo še naprej trudili z organizacijo podobnih prireditev. Vsem se še enkrat zahvaljujemo za obisk in nasvidenje prihodnjič!


V galeriji si lahko ogledate še nekaj fotoutrinkov iz prireditve.


Galerija

Povezane novice

Dnevi skobljanja in profiliranja so se pričeli

Dnevi skobljanja in profiliranja so se pričeli

Intercetovi dnevi odprtih vrat – 24. do 26. november 2021

Intercetovi dnevi odprtih vrat – 24. do 26. november 2021

Nazaj na seznam