Čeljenje in skeniranje v prestižnem razredu

Kupec zadnje decimirne linije je družinsko podjetje Sguario iz južnega dela Brazilije, ki proizvaja predvsem plošče in profilne letve za ameriški trg.

Čeljenje in skeniranje v prestižnem razredu

Kupec zadnje decimirne linije je družinsko podjetje Sguario iz južnega dela Brazilije, ki proizvaja predvsem plošče in profilne letve za ameriški trg. Podjetje se je kljub trenutno težki situaciji na severno- in južnoameriškem tržišču odločilo investirati v posodobitev proizvodnje na področju optimiranja. Njihov cilj je vzpostaviti stroškovno in operativno učinkovito proizvodnjo, s čimer bi se po končani krizi lahko dobro uveljavili in pozicionirali na trgu masivnih lesenih plošč in profilnih letev.

Vse višje cene lesa in delovne sile predvsem večje južnoameriške proizvajalce silijo v opuščanje konvencionalnih, delovno intenzivnih proizvodnih modelov. Pri Weinigu se veselijo, da so predstavnike podjetja Sguario s kompetentnim in celostnim svetovanjem prepričali o svojih prednostih. Kupec se je odločil za investicijo v Weinigovo visoko fleksibilno in popolnoma avtomatizirano linijo za optimirani dolžinski in širinski razrez.

Poleg enormnega povečanja produktivnosti in zmanjšanja stroškov za osebje, ki ju bodo dosegli z novim optimirnim čelilnikom za hitro čeljenje OptiCut, lahko stranka s pomočjo visoko učinkovitega skenerja CombiScan+ prepozna in loči kar 8 razredov kakovosti naenkrat. To je velika prednost v primerjavi z metodo, ki so jo uporabljali do sedaj in je večinoma obsegala ročno delo in posledično zahtevala veliko število zaposlenih. Z vidika izkoristka materiala predstavlja popolno avtomatizirani proces skeniranja in čeljenja velik napredek, ki si ga z nadaljnjo rabo ročnega markiranja ne bi mogli niti zamišljati.

Poleg tega imajo v podjetju s pomočjo avtomatske on-line proizvodne statistike možnost stalnega nadzora nad proizvodnimi podatki in količinami. Ti podatki so v sodobnem načrtovanju proizvodnje nepogrešljivi.

Uspeh pa ni odvisen samo od pravega produkta! Pomemben dejavnik uspeha je bilo vsekakor tudi tesno in uspešno sodelovanje z zastopstvom B. Krick, ki je v zadnjih mesecih aktivno investiralo v področji prodajne in servisne podpore. Preko dobro oblikovane prodajne in servisne mreže lahko skupina Weinig svojim strankam nudi dolgoročno dostopno investicijsko varnost in podporo.

Vabljeni k ogledu čelilnikov v naši ponudbi https://intercet.si/prodajni-program/celilniki


Iz naše ponudbe:

Weinig OptiCut 450
Weinig OptiCut 450

Pretočni optimirni čelilnik, ki omogoča podajanje, pozicioniranje, čeljenje in sortiranje pri neverjetni hitrosti in z odličnim izkoristkom. Zaradi velike kapacitete je smiselno dograditi avtomatsko dodajanje materiala, odlično pa se povezuje z avtomatskimi skenerji za prepoznavo napak.

Nazaj na seznam