Širinsko lepljenje z visoko frekvenco? Pokazali vam bomo prednosti!

Že nekaj let se na trgu prodajajo skoraj izključno inovativne stiskalnice za širinsko lepljenje lesa z visoko frekvenco.

Širinsko lepljenje z visoko frekvenco? Pokazali vam bomo prednosti!

Že nekaj let se na trgu prodajajo skoraj izključno inovativne stiskalnice za širinsko lepljenje lesa z visoko frekvenco. Razlog je v tem, da so prednosti tega postopka več kot očitne.

S spajanje s pomočjo visoke frekvence se dosega dokazano boljša kvaliteta spojev in lepljenja. Pri tem so spoji popolnoma (100%) utrjeni neposredno po lepljenju. Spojene plošče so takoj po stiskanju pripravljene za nadaljnjo obdelavo, kontrola kakovosti pa se lahko naredi direktno v proizvodnji.

S tehniko spajanja z visoko frekvenco se v primerjavi z ostalimi postopki spajanja dobi najkrajši čas stiskanja. To omogoča večji učinek in večje kapacitete. Površina oz. dolžina stiskalnice se lahko znatno skrajša še posebej pri pretočnih stiskalnicah. Čas, ki je potreben za zamenjavo dimenzije, dolžine ali širine elementov pa se tako zmanjša na minimum.

Posebej pri spajanju trdih lesov prihaja na stiskalnicah z vročo vodo do velikih napetosti v lesi, kar lahko privede do slabe kvalitete spojev. Obdelava na stiskalnici z visoko frekvenco pa omogoča, da les v postopku stiskanja ostane popolnoma hladen, ni izpostavljen obremenitvam, na ploščah pa ne nastajajo neravnine. Spoji ostanejo zaprti, površina pa v vsakem primeru ravna.

Glede na to, da se les med spajanjem ne segreje, je potrebno manj energije. Poraba energije in stroški so v tem postopku bistveno nižji v primerjavi s stiskalnicami na vročo vodo. Avtomatsko reguliran generator optimira potrebno količino energije in povečuje učinkovitost.

Kvaliteta in tehnika ki osvajata! Pretekla leta se je prodalo več kot 200 stiskalnic za širinsko spajanje z visoko frekvenco iz Weinigove serije DimterLine.

Stroje za dolžinsko spajanje lesa iz naše ponudbe si lahko ogledate tukaj https://intercet.si/prodajni-program/stroji-za-dolzinsko-spajanje

Povezane novice

Širinsko lepljenje masivnih plošč

Širinsko lepljenje masivnih plošč

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C briljira v obdelavi trdega lesa!

Stiskalnica za širinsko lepljenje ProfiPress C briljira v obdelavi trdega lesa!

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Stiskalnica za širinsko lepljenje lesa najnovejše generacije

Nazaj na seznam