Štiristranski skobeljni stroj, s katerim je vse mogoče

»Weinig nam je dobavil stroj, ki je dobesedno “švicarski nož”«, pravijo v podjetju Wirth AG Bachs, ki je specializirano za proizvodnjo palet in lesene embalaže. Njihova izbira je štiristranka Powermat 3000.

Štiristranski skobeljni stroj, s katerim je vse mogoče

Podjetje: WIRTH AG Bachs

  • Država: Švica
  • Področja: Palete in lesna embalaža
  • Kapaciteta obdelave: 13.000 m3 materiala letno
  • Število zaposlenih: 35
  • Stroj: Štiristranski skobeljni stroj Powermat 3000
  • Zakaj Weinig: Obstaja samo ena prava znamka: Weinig!


Kaj vse mora imeti stroj, ki si zasluži tak laskavi naziv vsestranskosti? Gre za štiristranski skobeljni stroj Powermat 3000, ki ponuja široko paleto možnosti - od obdelave padajočih širin do strukturnega skobljanja.

Povpraševanje po skobljanih izdelkih raste

Ker se je povpraševanje po skobljanih izdelkih v podjetju Wirth AG Bachs v zadnjih letih hitro povečevalo, obstoječi sistem pa je bil že zelo star, se je ekipa z direktorjem Michelom Wirthom odločila za naložbo v nov skobeljni stroj podjetja Weinig. Surovino za kasnejšo obdelavo dobijo namreč v lastni žagi z zmogljivostjo razreza približno 13.000 m3 na leto. 80 % razreza usmerijo v izdelavo palet in lesene embalaže, za kar so specializirani.

Bolje misliti vnaprej, kot kasneje pogrešati

"Že na začetku nam je bilo jasno, da obstaja samo ena blagovna znamka. Nismo spraševali po drugih ponudbah," njihovo odločenost pojasnjuje Wirth. Odločili so se za štiristranski skobeljni stroj Powermat 3000. "Na začetku je bil to razmeroma preprost stroj. Toda z nadaljnjim razvojem in širitvijo zahtev je postal stroj zelo kompleksen," se spominja Peter Schmitt, regionalni vodja prodaje pri podjetju Weinig. "Bolje je misliti vnaprej, kot pa kasneje kaj pogrešati”, Schmitt strne moto stranke, ki so ji dobavili Powermat 3000 s tako popolno opremo.

V podjetju Wirth AG se soočajo s povečanim povpraševanjem po skobljanih izdelkih.

Weinig Powermat 3000 ima 8 vreten ter lahko obdeluje vhodne dolžine od 800 mm do kar 10 m.

8 vreten, izjemna prilagodljivost

Novi stroj je oblikovan za delovno širino 310 mm in debelino 160 mm. "Najmanjša dimenzija za štiristransko skobljanje je 20 x 10 mm," pojasnjuje Erik Barmettler, vodja prodaje v Weinig Holz-Her Schweiz AG. Podjetje Wirth lahko na štiristranki obdeluje vhodne dolžine do 10 m, najmanjša predvidena dolžina pa je 800 mm. Skupno ima ta mogočni Powermat 3000 osem vreten, posebej pa je opremljen tako, da vključuje mobilno vreteno, ki omogoča tudi skobljanje padajočih širin.

PowerCom krmilnik hrani do 500 profilov

Poleg tega ima Powermat 3000 potopno vreteno, dve vreteni za strukturno skobljanje in enoto za posnemanje robov. S potopnim vretenom Wirth ustvari zareze na spodnjih paletnih deskah, tako da je pri prevozu z viličarjem manj možnosti poškodb. Skobeljni stroj je opremljen z Weinigovim krmilnim sistemom Powercom, v katerega je mogoče shraniti do 500 profilov. Ko izberete profil, krmilnik pokaže, katero vreteno je treba nastaviti na katero dimenzijo. Hitrost podajanja doseže do 60 m/min.

Usposabljanje stopilo strahove 

"Podpora podjetja Weinig je odlična. Če imamo kakršnakoli vprašanja, so nam servisni tehniki zelo hitro na voljo. Proces montaže in zagona stroja ter usposabljanje delavcev je bil tak, da je pri zaposlenih popolnoma izginil strah pred upravljanjem stroja," poroča Wirth, ki kot četrta generacija skupaj s staršema Beatom in Karin Wirth vodi družinsko podjetje s 35 zaposlenimi.

Michel Wirth ponosno pokaže strukturno skobljan izdelek narejen z njihovim novim strojem

Preizkusite moč Powermata

Izjemna sposobnost štiristranskih skobeljnih strojev družine Powermat, da se prilagodijo individualnim potrebam strank, je legendarna kot je legendarna znamka Weinig. Postavite Powermat na test v prodajno-razstavnem salonu Interceta v Šenčurju. Samo pri Intercetu lahko stroje testirate s svojimi materiali, naši prodajno-tehnični svetovalci pa bodo predlagali rešitve glede na vaše specifične potrebe. Vabljeni, da nas pokličete in se dogovorite za termin testiranja.


Iz naše ponudbe:

Weinig Powermat 1500
Weinig Powermat 1500

Štiristranski skobeljni stroj nove generacije, ki z modularnim načinom gradnje omogoča maksimalno prilagoditev na zahteve kupca.  Pri tem poskrbi za optimalno učinkovitost skobljanja in profiliranja in vaš popoln nadzor nad proizvodnjo.

Povezane novice

Izdelava in brušenje profilnih nožev za štiristranske skobeljne stroje

Izdelava in brušenje profilnih nožev za štiristranske skobeljne stroje

Ko je glavna prednost prilagodljivost, ne pa velikost

Ko je glavna prednost prilagodljivost, ne pa velikost

Nazaj na seznam