Nova Bürkle pretočna stiskalnica za furniranje je izpolnila vsa pričakovanja

Od avgusta 2013 v proizvodnji stoji nova pretočna stiskalnica za furniranje podjetja Bürkle.

Nova Bürkle pretočna stiskalnica za furniranje je izpolnila vsa pričakovanja

Od avgusta 2013 v proizvodnji stoji nova pretočna stiskalnica za furniranje podjetja Bürkle.

V podjetju Voss so iskali zamenjavo za staro stiskalnico za furniranje, ki je dolgo delala dobro, vendar je terjala veliko število zaposlenih in ni bila fleksibilna. Osnovne zahteve investitorjev so bile: manjše število delavcev na liniji, enostavnejše delo, enostavnejša menjava materialov za prekrivanje, velik izbor možnosti polnjenja stiskalnice (razpored plošč za prekrivanje), formatov in debeline osnovnih/nosilnih plošč in na koncu - a zato ne manj pomembno - največja kakovost proizvodnje, hitrost in stoodstotna zanesljivost.

Odločujoč kriterij pri odločitvi o nakupu je bila tudi zahteva kupca, da se demontaža stare in montaža nove linije naredi na istem mestu v času letnega kolektivnega dopusta. Z drugimi besedami, za usklajevanje procesa in zagon linije, ki jo sestavlja sedem velikih komponent, je bilo na voljo približno dva tedna. Podjetje Bürkle je izvrstno izpolnilo ta časovni okvir.

Nova pretočna linija z eno etažo služi avtomatskem prekrivanju različnih osnovnih/nosilnih materijalov z dekor folijami ali folijami za grundiranje ter furnirjem. Osnovni material je običajno iverka ali MDF plošča, debeline od 8 do 38 mm. Raznolikost proizvodnih elementov je neobičajno velika: dimenzije obdelovancev na liniji za prekrivanje variirajo med 250 in 320 mm ter 1.250 in 2.200 mm.

Zaključek kupca se danes glasi: Bürkle pretočna stiskalnica se perfektno vklaplja v načrtovanje proizvodnje. Vsi možni materiali se lahko obdelujejo v najvišji kvaliteti. Linija na edinstven način rešuje probleme velikega števila različnih elementov, ki se prekrivajo.

Nazaj na seznam