Podjetje Northland Forest Products s prvo Weinig »Lineal Moulding Cell« linijo

Proizvajalec visoko kakovostnih, individualno prilagojenih profilov iz mesta Shakopee iz Minnesote, ZDA, že več kot 15 let v proizvodnji uporablja Weinigovo tehnologijo.

Podjetje Northland Forest Products s prvo Weinig »Lineal Moulding Cell« linijo

Proizvajalec visoko kakovostnih, individualno prilagojenih profilov iz mesta Shakopee iz Minnesote, ZDA, že več kot 15 let v proizvodnji uporablja Weinigovo tehnologijo. Tudi pri ponovnem oblikovanju proizvodnega procesa se je popolnoma zanesel na strokovnjake za aplikacijo rešitev v praksi iz podružnice Weinig USA. Individualna naročila, hitrejša obdelava naročil in posledično fleksibilnejše metode proizvodnje postajajo po celem svetu trend v obdelavi masivnega lesa. Lastniku podjetja, Dicku Pyleu, je bilo jasno, da mora biti pri obdelavi naročil hitrejši in bolj učinkovit, da bi lahko sledil temu trendu. Tu mu je Weinig lahko ponudil kompletno rešitev, ki ubije več muh na en mah.

Po eni strani podjetje Northland uporablja najmodernejše medote proizvodnje na dveh štiristranskih skobeljnih strojih Powermat 1000, eni večlistni krožni žagi Raimann ProfiRip KM 310 M2 z dvema pomičnima žaginima listoma in stroju za brušenje orodja Rondamat 960. No, highlight cele linije je v povezanosti podatkov vseh proizvodnih sredstev s pomočjo integracijskega software-a za krmiljenje proizvodnje MillVision Pro 2.0. S pomočjo modula OrderIT! se online izdelujejo ponudbe in sprejemajo naročila, ta pa se nato tudi takoj prenesejo v proizvodni sistem. Od tega trenutka je upravljanje delavnice popolnoma enostavno. Vsak stroj in vsak delavec v realnem času dobivajo potrebne informacije, da optimalno obdelajo dobljeno naročilo. Avomatsko se izračunava količina vhodnega materiala, ki se nato preda naprej do voznika viličarja, pravočasno se zahteva potrebno orodje, vse to pa brez papirologije in rizika za napake pri prenosu.

Na vsako razrezano letvo se po razrezu odtisnejo relevantni podatki za naslednji postopek, tako da karseda odpravijo tudi napake delavcev. Zahvaljujoč hitri menjavi orodja na Powermatu 1000 s patentirano Powerlock tehnologijo lahko proizvodnja teče učinkovito in je individualno prilagojena naročilu. "Naša proizvodni časi so se zmanjšali za 70%«, navdušeno pripoveduje Pyle. »Iz vsakega delovnega mesta lahko v realnem času vidimo fazo, v kateri se nahaja obdelava naročila. Tako smo v celoti spremenili postopek proizvodnje letev in bistveno zmanjšali stroške.« Tudi vmesna skladišča s polproizvodi so praktično stvar preteklosti, saj Northland Forest Products od sedaj proizvaja letve individualno po naročilu – po najvišji Weinig kvaliteti!

Nazaj na seznam