Informacije

Intercet d.o.o.
Poslovna cona A 24
4208 Šenčur

Tel: 04 2711 550
Fax: 04 2711 551
Email: info@intercet.si

Stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca.

 
 
 

Rezervni deli

Za vse stroje iz našega prodajnega programa dobavljamo tudi rezervne dele, potrošne materiale in obdelovalna orodja.

 
 
 

Prospekt

Če želite prospekte naših strojev, izpolnite obrazec na tej povezavi.

 
 
 

Obisk pri nas

Obisk pri nas

Vsi stroji v našem razstavnem prostoru so priključeni in prepravljeni na delovanje. Naredimo lahko tudi teste z vašimi obdelovanci.

Več >>

 
 
 

Iskalnik po produktih

 
 
 

Čelilniki

Čelilniki

Kjerkoli poteka predelava masivnega lesa, se tudi čeli. Pogosto še na ročnih čelilnikih. Weinigovo hčerinsko podjetje Dimter se že več kot 25 let ukvarja z razvojem avtomatskih optimirnih čelilnikov in je v tem času postalo vodilni proizvajalec na trgu v področju strojev za optimiranje dolžinskega razreza lesa.

Prednosti avtomatskih čelilnikov:

 1. Večja varnost: veliko ročnih čelilnikov, ki so še danes v uporabi, je enostavno prenevarnih in jih zato v veliko državah izključujejo iz proizvodnje. Ali pa porabijo veliko denarja, da jih ustrezno nadgradijo. Podmizni čelilnik z varnostnim pokrovom na obeh straneh žage pa je za malce hitrejše čeljenje že neuporaben.
 2. Večja zmogljivost – in s tem manjši stroški: že najmanjši Weinigov optimirni čelilnik OptiCut lahko razreže do 4x več kot ročni čelilnik. In to s pol manj delavci! To je v vsakem primeru dejstvo, ki opraviči nakup avtomatskega čelilnika – ne glede na to ali je celotna dnevna kapaciteta narejena z manj stroji in delavci, ali pa če delavec za čeljenje porabi le še del njegovega delavnika.
 3. Večji izkoristek lesa – in s tem večji dobiček: kakor hitro iz surovega lesa začnemo izrezovati napake, da bi dobili elemente z uporabno kvaliteto, nastaja dragi odpadek. Zmanjšanje odpadka je torej čisti dobiček, saj potrebujemo za isti učinek manj surovine. 4%, 8% in pogosto še veliko več se poveča izkoristek razreza z uporabo Weinigovega optimirnega čelilnika OptiCut. V kolikor iz enakega, mešanega surovega materiala uspemo dobiti veliko dobrih kvalitet, lahko povečamo tudi dodano vrednost elementov.
 4. Primer:
  Pri prihranku samo 8% vhodne surovine se lahko pri kapaciteti razreza le 5 m3 smreke/dan prihrani več kot 17.500 EUR na leto.
  Pri dražjih lesnih vrstah ustrezno več: 4% prihranka pri 5 m3 hrasta / dan prihrani več kot 50.000 EUR na leto.*

  *Računano s cenami rezanega lesa: smreka - 200 €/m3; hrast 1200 €/m3

Večja podjetja in postopoma tudi manjša podjetja v celotnem sektorju predelave masivnega lesa že dolgo časa prisegajo na prednosti avtomatskega razreza z OptiCuti. Zato je tudi z naskokom najpogosteje prodana rešitev v tem segmentu.

V obratih, ki potrebujejo veliko zmogljivost dolžinskega razreza lesa, so se uveljavili pretočni čelilniki z dovodnim transportnim trakom, v manjših obratih pa čelilniki s potisno roko, ki se odlikujejo po natančnosti odreza!

 
 • Optimirni čelilniki s potisno roko

  Optimirni čelilnik s potisno roko omogoča tudi manjšim in srednje velikim podjetjem dostop do prednosti avtomatskega razreza na dolžino. Že najmanjši, OptiCut S 50, lahko razreže do 4x več, kot ročni čelilnik, in to s pol manj delavci. Optimirni čelilnik OptiCut veliko delovnih procesov izvede avtomatsko: transport obdelovancev, točno pozicioniranje, varno vpenjanje in razrez.
  Več »
   
   
 • Pretočni optimirni čelilniki

  Pretočni optimirni čelilniki so potrebni za doseganje visokih kapacitet, Če želite razrezovati fiksne dolžine v odvisnosti od vhodne dolžine obdelovanca, izrezovati napake in razrez preostalih dobrih dolžin nato optimirati. Če pa razrezujete samo dolžine po fiksnem razporedu, je možno visoke dnevne kapacitete razreza doseči že z razrezom paketov letev na univerzalnem optimirnem čelilniku s potisno roko.
  Več »
   
   
 • Linije za razrez lesa

  Razrez lesa sodi med najpomembnejše procese pri predelavi masivnega lesa, saj se tu odloči, koliko lesa bo na razpolago za nadaljnjo predelavo. Izkoristek lesa, ki ga izgubimo pri razrezu, se potencira z vsakim novim predelovalnim korakom. Poleg tega je razrez lesa relativno monoton in enostaven proces, ki ne potrebuje neke kvalificirane delovne sile. Vsi čelilniki OptiCut so koncipirani za visoko avtomatizirano delo, tako da lahko svoje delavce porabite drugih na mestih, kjer so naloge kompleksnejše.
  Več »
   
   
 • Podmizni čelilniki

  Klasični podmizni čelilniki so še vedno uporabni za različne potrebe. Weinigovi podmizni čelilniki ustrezajo najstrožjim varnostnim zahtevam, kjer je sprožitev reza potrebna z obema rokama.
  Več »
   
   
 • Nadmizni čelilniki

  Nadmizni čelilniki Graule se uporabljajo za enostaven in uporabniku prijazen razrez letev - tako pravokotno kot pod kotom do 45°.
  Več »
   
   
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.